fbpx
Selectează o Pagină

Marirea sânilor (Augmentarea mamara cu implant mamar)

Introducere

Cea mai frecventa interventie de chirurgie estetica practicata in România este, fara indoiala, augmentarea mamara cu implanturi, sau mai simplu spus, marirea sanilor cu implant mamar din silicon.

Marele avantaj al acestei operatii consta in faptul ca femeia care este nemultumita de marimea, forma sau pozitia sanilor ei isi vede implinita dorinta foarte rapid, printr-o operatie de aproximativ 2 ore, o suferinta fizica minima si o cheltuiala rezonabila.

De aceea, nu este de mirare ca reprezentantele sexului frumos care apeleaza la aceasta procedura au varste de la 18 la 60 de ani.

Desi informatiile de baza despre aceasta procedura sunt prezentate pe site, cea mai buna cale de a obtine informatii detaliate la problemele specifice fiecaruia este sa va programati la o consultatie cu Dr.Mihail COJOCARU .

Sunt un bun candidat pentru marirea sanilor (augmentarea cu implant mamar)?

Operatia de augmentare mamara (marirea sanilor cu implant mamar) este una din cele mai solicitate operatii la nivel mondial, femeile apeland la aceasta procedura pentru motive variate. Desi operatia de marire a sanilor nu creaza perfectiune, ea modeleaza conturul corpului si are un impact pozitiv asupra increderii in propria persoana. Motivele obisnuite pentru care femeile apeleaza la chirurgia de marirea sanilor cu implant mamar sunt: insatisfactia generata de sanii mici, dorinta de echilibru pentru sanii asimetrici sau pentru a recastiga volumul pierdut ca urmare a sarcinii, pierderii in greutate sau imbatranirii.

Esti o buna candidata pentru aceasta operatie daca:

 • ti se pare ca sanii tai sunt prea mici
 • marimea si forma sanilor s-a schimbat ca urmare a pierderii in greutate
 • sanii si-au pierdut din volum si fermitate in urma sarcinii si alaptarii
 • sanii sunt asimetrici in marime sau forma.

Pentru toate pacientele ce iau in considerare acesta procedura, trebuie indeplinite criteriile de mai jos:

 • trebuie sa fiti suficient de matura emotional ca sa intelegeti motivele pentru care va doriti aceasta procedura
 • trebuie sa aveti asteptari realiste,
 • nu sa urmariti perfectiunea dezvoltarea sanilor trebuie sa fie incheiata.

 

In ce consta consultatia?

O consultatie cu doctorul este un prim pas pentru aceasta procedura. Veti discuta despre starea de sanatate, scopurile estetice si veti clarifica toate aspectele care va intereseaza.

Aspecte care vor fi discutate in cadrul consultatiei:

 • scopurile estetice specifice
 • starea de sanatate prezenta si trecuta
 • medicatia curenta, inclusiv suplimentele nutritionale si remediile naturiste
 • operatiile anterioare
 • istoricul in familie privind cancerul la san
 • rezultatele ecografiei mamare sau mamografiei.

O comunicare clara cu Dr.Mihail COJOCARU este esentiala;

 • aspecte ca marimea implanturilor mamare,
 • forma si tipul lor ca si plasarea implanturilor poate afecta rezultatul final.

Sunt cativa factori care pot afecta rezultatul operatiei ca viitoarele sarcini si fluctuatiile in greutate si trebuie discutate in cadrul consultatiei. Doctorul va va examina sanii, evalua marimea, forma, tonusul pielii, pozitia mamelonului. Poate de asemenea sa va fotografieze pentru dosarul medical. Este recomandat sa va faceti o ecografie mamara sau o mamografie pentru a vedea daca sunt modificari in tesutul sanilor.

Este posibil ca pentru un bun rezultat, doctorul sa va recomande ca impreuna cu operatia de marire a sanilor sa optati pentru:

 • ridicarea sanilor
 • prefera sa nu recomande o procedura de ridicare a sanilor in acelasi timp cu marirea acestora pentru minimizarea cicatricilor si a posibilelor complicatii).

In ce consta operatia de marire a sanilor (cu implant mamar)?

Inciziile sunt in general mici si sunt facute de obicei in 2 locuri:

 • sub sani, in pliul natural al sanului
 • periolar, in marginea inferioara a areolei
 • Rezulta o cicatrice liniara, fina, foarte putin vizibila.
 • Implanturile se pot introduce subglandular sau subpectoral;
 • la pacientele cu glanda mamara mica si tesut subcutanat subtire este indicata introducerea implanturilor sub muschiul pectoral.

Pacienta impreuna cu chirurgul estetician aleg impreuna, de comun acord, tipul de implant, marimea si forma acestuia precum si locul inciziei prin care va fi introdus.

Nu este indicat sa se introduca implanturi mai mari decat a rezultat la masurarea dimensiunilor individuale ale pacientei pentru obtinerea unui bun rezultat!

Alegerea implanturilor mamare impune o colaborare foarte buna intre medic si pacienta, intrucat trebuie sa se ajunga la un consens intre dorintele pacientei si realitate, impunandu-se o anumita forma de implant (rotund, anatomic) si un anumit volum (intre 100 si 800 ml).

Marea majoritate a implanturilor mamare folosite in prezent sunt produse ale marilor firme medicale internationale si au la baza gelul coeziv (nu curg, nu isi modifica in timp forma sau volumul).

Spre deosebire de implanturile folosite in trecut, gelul din interior nu curge daca implantul se rupe. De aceea, firmele producatoare dau acestor implanturi o garantie „pe viata”.

Este o certitudine ca implanturile nu produc cancer mamar, acestea fiind aprobate ca sigure d.p.d.v. al sanatatii de multi ani in SUA si Uniunea Europeana, in urma numeroaselor studii medicale efectuate.

Care sunt riscurile?

De ani de zile, aceasta procedura se efectueaza fara complicatii majore si totusi, ca orice operatie chirurgicala, presupune un anumit grad de risc. Informarea adecvata este una din cele mai importante aspecte ale consultatiei. In timpul consultatiei, Dr.Mihail COJOCARU va discuta posibilele complicatii, va va raspunde la intrebari si va va oferi sfaturi pentru minimizarea acestora.

Cum trebuie sa ma pregatesc pentru operatie?

Este important sa respectati instructiunile pe care vi le transmite doctorul privind:

 • renuntarea la fumat cateva saptamani inainte si dupa operatie
 • evitarea anumitor medicamente
 • cineva trebuie sa aiba grija de dumneavoastra in primele 24 de ore dupa operatie,
 • sa va duca acasa cu masina deoarece sofatul este interzis in primele saptamani, mai ales pentru implantul subpectoral.

Ce se intampla in ziua operatiei?

Operatia de marire a sanilor cu implant mamar se face cu anestezie generala si presupune o zi de spitalizare. Se va asigura medicatie pentru confort si minimizarea durerilor postoperatorii. Operatia dureaza in medie 2 ore.

Ce presupune recuperarea?

Evolutia dupa operatie este usoara, pacienta necesitand doar purtarea unei bustiere care sa sustina sanii timp de 3 saptamani aproape permanent. Sanii va vor durea in primele zile dupa operatie dar se va controla acest lucru cu medicatia corespunzatoare.

Desi fiecare se vindeca diferit, marea majoritate parcurg urmatorii pasi in procesul de recuperare:

In cateva zile:

 • dusul va fi permis
 • puteti sa reluati munca daca nu presupune efort fizic
 • masajul sanilor nu este recomandat

 

La 2 saptamani:

 • se poate spala incizia fara restrictii

Dupa 3 saptamani

 • se pot relua exercitiile fizice cu purtatrea bustierei
 • inflamatia se va diminua dar nu va disparea complet
 • rezultatul final va incepe sa se contureze

Cand voi vedea rezultatul final?

Imbunatatirea este evidenta imediat dupa operatie, dar sanii vor fi tumefiati cateva saptamani, iar pielea se va relaxa si implanturile se vor aseza pe parcursulul urmatoarelor luni. Rezultatul final se va vedea dupa 6-8 luni, perioada in care cicatricile nu se vor expune la raze ultraviolete solare sau artificiale.

Multe operatii de marire a sanilor au un rezultat frumos, natural si femeile sunt incantate de rezultat. Este important de stiut ca operatia de marirea sanilor nu presupune doar o interventie, pentru ca o data cu varsta, schimbarea greutatii, sarcina, este posibil sa fie necesare interventii ulterioare.

Cat timp va trebui sa tin legatura cu chirurgul plastician?

Vizitele de urmarire sunt importante pentu monitorizarea intregului proces de vindecare. Prima vizita se va face in primele zile dupa operatie, cand se vor inlatura pansamentele. Este recomandat sa veniti la inca 3 controale la 1, 3 si 6 luni, pentru a monitoriza atent rezultatele pe termen lung.

Verified by MonsterInsights