Selectează o Pagină

CHIRURGIA PLEOAPELOR

Chirurgia pleoapelor, una din cele mai spectaculoase intervenţii chirurgicale interesează ambele sexe, având un rezultat stabil pentru mult timp, cu cicatrice invizibile în marea majoritate. Deşi informaţiile de baza despre această procedură sunt prezentate pe site, cea mai bună cale de a obţine informaţii detaliate la problemele specifice fiecăruia este să vă programaţi la o consultaţie cu Dr.Mihail COJOCARU   .

Ochii sunt fereastra sufletului. Ei ne arată dacă suntem alerţi sau obosiţi, supăraţi sau fericiţi. Pleoapele superioare căzute sau pleoapele inferioare umflate pot să ne ofere o înfăţişare obosită şi tristă chiar dacă suntem energici si fericiţi.  Dacă eşti nemulţumit de cum arată ochii tăi, corecţia chirurgicală a pleoapelor (blefaroplastia) poate să fie soluţia pe care o cauţi. Blefaroplastia poate înlătura pielea căzută a pleoapelor superioare şi reduce pungile de grăsime şi întinde pielea pleoapelor inferioare. Blefaroplastia (corecţia chirurgicală a pleoapelor căzute) se poate efectua în acelaşi timp la pleoapele superioare şi inferioare şi asociată sau nu cu liftingul facial.

Veniți la o consultație la  Dr.Mihail COJOCARU, la Clinica “ESTET & GYN” din Giroc, și vom stabili împreună ce tip de intervenţie aveți nevoie.  La consultaţie se stabilește preţul, pentru intervenția de corecţie chirurgicală a pleoapelor –Blefaroplastia, și ce alte intervenții se mai pot face.

Chirurgia pleoapelor / Blefaroplastia

Descoperă toate detaliile despre procedură

Blefaroplastia
Blefaroplastia este cel mai adesea folosită pentru a întineri aspectul ochilor, înlăturând efectele îmbătrânirii pleoapelor superioare si inferioare. Adesea poate fi o soluţie pentru femei şi barbaţi mai tineri, multe persoane începând să vadă schimbări în privinţa acestei zone începând cu vârsta de 30 de ani.
Pregătirea pentru operaţia de Blefaroplastie
Operaţia de Blefaroplastie, presupune evaluarea stării de sănătate a pacientului pentru a nu apărea complicaţii datorate vreunor afecţiuni. Medicul vă va controla tensiunea arterială, va investiga problemele legate de coagularea sângelui sau existenţa riscului de a forma cicatrici periculoase. Va trebui, de asemenea, să comunicaţi medicului dumneavoastră toate tratamentele pe care le urmaţi. Principalele indicaţii preoperatorii sunt legate şi de dietă, şi de regimul de viaţă. Medicul recomandă renunţarea la fumat, deoarece tutunul influenţează circulaţia sângelui prin piele şi poate îngreuna vindecarea. In majoritatea cazurilor interventia intinereste fata cu 5-10 ani sau chiar mai mult, rezultatul putand fi uimitor (ca si cum ai merge in trecut), insa depinzand in mare masura de varsta si pielea pacientului. Cu cat pacientii sunt mai tineri, cu atat procedurile sunt mai putin agresive sau minim invazive.
Operatia de Blefaroplastia
Aproape întotdeauna se începe cu pleoapele superioare, apoi se trece la cele inferioare.

Blefaroplastia pleoapelor superioare:

Această procedură înlătură surplusul de piele si ţesutul gras de pe pleoapele superioare folosind incizii ascunse în pliurile naturale ale ochiului. Fiecare incizie începe din colţul intern al ochiului şi merge până la colţul extern. Blefaroplastia pe pleoapa superioară va îndepărta surplusul de piele, pliurile care ajung la linia genelor. Inciziile se fac la nivelul şanţului palpebral superior. Pielea se separă de muşchiul subiacent, se extrag „punguţele” de grăsime în exces, iar surplusul de piele se îndepărtează. Sutura se face cu fire foarte fine, iar cicatrizarea se obţine în aproximativ 5 – 7 zile.

 

Blefaroplastia pleoapelor inferioare:

Această procedură este de obicei realizată folosind incizii exact pe sub linia genelor. Pielea in exces, grăsimea sunt înlăturate şi doctorul poate alege să strângă musculatura şi să redistribuie grăsimea pentru a reduce aspectul de inflamaţie. Blefaroplastia pe pleoapa inferioară va îndepărta săculetele de sub ochi, ţesuturi grase, îmbunătăţind deosebit aspectul ochiului şi chiar reducând în parte ridurile pleoapei. Inciziile se fac la 2 – 3 mm sub marginea genelor. După incizare, se scoate grăsimea din săculetele ochilor şi se coase cu o cusătura foarte fină.

Cea mai buna cale de a obtine informatii detaliate la problemele specifice fiecaruia este sa va programati la o consultatie cu Dr. MIhail COJOCARU.

Sunt un candidat bun pentru Blefaroplastie?
Cei care se regasesc intr-una din situatiile enumerate mai jos, trebuie sa se gandeasca la aceasta procedura medicala.Starea generala de sanatate trebuie sa fie buna si greutatea corpului sa nu fi suferit modificari dramatice in ultimele luni.Ca in cazul oricarei operatii, este ideal ca pacientul sa nu fie fumator, deoarece vindecarea este mai greoaie si riscurile cresc in cazul fumatorilor.Acestea sunt caracteristici ideale, insa daca nu pacientul nu corespunde in totalitate profilului de canditat ideal, totusi acesta poate apela la lifting facial.In acest caz exista cateva precautii, mai ales in cazul celor ce au diabet, boli circulatorii sau cardiace, afectiuni pulmonare sau hepatice.

Marea majoritate a operatiilor de lifting facial sunt realizate de persoane cu varsta cuprinsa intre 40-90 de ani dar aceasta procedura poate avea rezultate excelente si dupa varsta de 60 de ani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Un bun candidat la aceasta procedura poate fi o femeie sau barbat care sa indeplineasca unul sau mai multe conditii:

 • adancirea pliurilor nazolabiale (cele care pleaca de la coltul nasului pana la coltul gurii)
 • piele lasata si riduri in zona obrajilor
 • conturul maxilarului nedefinit
 • piele sau tesut gras in exces pe gat

 

.

Pentru o intinerire mai eficienta, Dr. MIhail COJOCARU ,va poate propune niste proceduri aditionale care pot fi desfasurate in acelasi timp cu operatia de Blefaroplastia:
 • blefaroplastia (chirurgia pleoapelor superioara si inferioara)
 • rinoplastia
 • tratamente pentru fata pentru a imbunatati calitatea pielii si a minimiza ridurile fine.
In ce consta consultatia? Aspecte care le veti discuta in timpul consultatiei cu MIhail COJOCARU.
 • conditia medicala (trecuta si prezenta)
 • hipertensiune arteriala
 • probleme de coagulare a sangelui
 • probleme privind cicatrizarea.
 • medicatia curenta, inclusiv suplimentele nutritionale si remediile naturiste
 • operatiile precedente
 • alte tratamente de care ati beneficiat pentru fata.
Care sunt riscurile?
Care sunt riscurile?

De ani de zile, această procedură se efectueaza fără complicaţii majore şi totuşi, ca orice operaţie chirurgicală, presupune un anumit grad de risc. Informarea adecvată este una din cele mai importante aspecte ale consultaţiei. În timpul consultaţiei, Dr.Mihail COJOCARU va discuta posibilele complicaţii, vă va raspunde la întrebări şi vă va oferi sfaturi pentru minimizarea acestora.

 

Marea majoritate a operatiilor decurg fara complicatii majore, insa liftingul facial implica un anumit grad de risc ca orice procedura chirurgicala. In timpul consultatiei preoperatorii, Dr. MIhail COJOCARU ,va va explica toate complicatiile care se pot ivi si va va raspunde la toate intrebarile.

Pot sa apara:

 • hematoame (sangerari),
 • pierderea sensibilitatii pe anumite zone (de obicei tranzitorie).

Marea majoritate a cicatricilor vor fi ascunse de par si in cutele naturale ale pielii. Dupa operatie, veti avea o fata intinerita si mult mai proaspata.

Cum trebuie sa ma pregatesc pentru operatie?
Este necesar sa va consultati cu doctorul pentru pregatirea preoperatorie:

 • renuntarea la fumat cu cateva saptamani inainte si dupa operatie
 • evitarea anumitor medicamente
 • lasarea parului sa creasca mai lung pentru acoperirea inciziilor pe perioada vindecarii
Ce presupune recuperarea?
Fiecare are un ritm de vindecare propriu dar va puteti astepta la urmatoarea evolutie a recuperarii:

Ziua operatiei:

 • echimoze(vanatai) si inflamatie

Prima saptamana:

 • eventualele tuburi de drenaj sunt inlaturate
 • pansamentul va fi inlaturat
 • spalarea si dusul va fi permis
 • firele vizibile vor fi inlaturate la 7 zile
 • aplicarea de machiaj poate fi posibila
 • inflamatia va atinge punctul maxim si va incepe sa se reduca
 • activitati usoare sunt permise
 • dormitul cu capul ridicat va ajuta diminuarea inflamatiei

Dupa 2 saptamani:

 • marea majoritate a vanatailor se vor retrage
 • activitatea normala se poate relua

Dupa cateva saptamani:

 • inflamatia va continua sa se retraga
 • senzatia de amorteala de va diminua desi poate persista cateva luni
 • exercitiile fizice pot fi reluate

Expunerea la soare trebuie evitata pe tot parcursul procesului de vindecare si trebuie folosita crema cu factor de protectie ridicat minim de 50%.

Cand se va vedea rezultatele si cat vor dura?
Se vor vedea dupa primele zile dar rezultatele finale vor fi vizibile dupa cateva luni. Dupa operatie veti avea o fata mai proaspata, intinerita. Mentinerea aspectului depinde de foarte multi factori ca genetica sau stilul de viata. Desi operatia are efecte de durata (5-10 ani), nici o procedura estetica nu poate opri procesul de imbatranire.

Dr. MIhail COJOCARU ,va va sfatui cum sa va mentineti cat mai mult noul aspect intinerit.

Cat timp va trebui sa tin legatura cu chirurgul plastician?
Vizitele de urmarire sunt importante pentu monitorizarea intregului proces de vindecare.

Prima vizita se va face in primele zile dupa operatie. In prima saptamana pot fi necesare 2-3 vizite pentru pansament. Doctorul va poate solicita sa veniti la inca 1-2 controale pentru a monitoriza atent rezultatele pe termen lung.

Vreau sa fac Blefaroplastia + inca o operatie estetica. Este posibil?
Da, este posibil. In functie de ce decide doctorul dupa consult, liftingul facial se poate completa in acelasi timp si cu alte operatii estetice, pretul total fiind mai scazut decat daca acestea s-ar efectua separat.
Cat costa Blefaroplastia?
Pretul pentru Blefaroplastie Superioară și Inferioară porneste de la 1200 -2500 de euro . Blefaroplastie Inferioră porneste de la 1200 -1500 de euro ,Blefaroplastie Superioară porneste de la 900 -1500 de euro .

Blefaroplastie PREȚ
Superioară0,5 h0650 €
0,5 h0800 €
Superioară (exces major tegumentar, excizie parțială mușchi orbicular)1 h0800 €
1 h0950 €
Inferioară1,5 h0950 €
2 h01300 €
1,5 h01300 €
2 h01500 €
Inferioară + midface lifting2,5 h02800 €
3 h03300 €
Superioară și inferioară2 h01400 €
2,5 h01600 €
2 h01700 €
2,5 h01900 €
Superioara si inferioara + midface lifting3h1 noapte3000 €
4 h1 noapte3700 €

Tariful include toate costurile necesare interventiei: plata chirurgului estetician, toate costurile legate de facilitatile puse la dispozitie de clinica, cheltuielile aferente anesteziei, consulatiile pre si postoperatorii, echipament medical postoperatoriu, controalele si scosul firelor. Pentru a vedea lista completa de preturi Blefaroplastie Superioară și Inferioară accesati .

Portofoliu cazuri

Contact

  Plata in rate

  PROMOTII LA MARIRE BUZE SI BOTTOX