IMPLANTURI FACIALE
Tipuri de implanturi faciale:
• Implantul de barbie
• Implantul de obraji
• Implant de maxilar

Descoperă toate detaliile despre procedură
IMPLANTURI FACIALE:
• Imbunatatesc aspectul si increderea in sine
• Creeaza un balans corect intre trasaturile fetei
• Realizeaza remodelararea nasului sau a barbiei
• Amelioreaza aspectul de fata obosita
• Intineresc aspectul fetei
Pregătirea pentru operaţia de IMPLANTURI FACIALE:
In majoritatea cazurilor interventia intinereste fata cu 5-10 ani sau chiar mai mult, rezultatul putand fi uimitor (ca si cum ai merge in trecut), insa depinzand in mare masura de varsta si pielea pacientului. Cu cat pacientii sunt mai tineri, cu atat procedurile sunt mai putin agresive sau minim invazive.
IMPLANTURI FACIALE: In ce consta procedura chirurgicala ?
Operatia consta in introducerea unui implant de silicon in zona de fata unde este defectul vizibil, se rezolva defecte precum depresiuni, asimetrii faciale vizibile, menton infundat sau defete de piramida nazala.
Cea mai buna cale de a obtine informatii detaliate la problemele specifice fiecaruia este sa va programati la o consultatie cu Dr. MIhail COJOCARU.
Sunt un candidat bun pentru Implanturi faciale ?
Implanturile Faciale se recomanda pacientiilor nemultumiti de aspectul asimetric al fetei lor, si pentru cei care isi doresc o fata cu un aspect mai svelt, atletic si angular, care sa emane siguranta de sine, fermitate si hotarare.
Procedura este ideala atat pentru pacientii de sex feminin cat si pentru cei de sex masculin care isi doresc un aspect mai svelt si efilat al fetei.
In general, se recomanda ca procesul de maturizare al fetei sa fie incheiat, de accea, procedura nu se recomanda pacientiilor minori la care fata inca nu ”s-a asezat” in forma finala.
Candidatul ideal pentru implanturi faciale are o stare generala buna de sanatate, este nefumator si are asteptari realiste legate de rezultatele ce pot fi obtinute prin intermediul operatiei de implanturi faciale care sunt ancorate in propria fiziologie a fetei.
De asemenea, o atitudine optimista si realista cu privire la operatie ajuta pe intreaga durata a procesului de vindecare.
Pentru o intinerire mai eficienta, Dr. MIhail COJOCARU ,va poate propune niste proceduri aditionale care pot fi desfasurate in acelasi timp cu operatia de implanturi faciale :
- Pentru a obtine un aspect armonios si echilibrat la nivelul fetei, operatiei de implanturi faciale i se pot asocia si urmatoarele proceduri chirurgicale si non-chirurgicale:Proceduri chirurgicale asociate operatiei de implanturi faciale :
- Liposuctie barbie, gusa, barbie dubla;
- Lifting facial;
- Microlipofilling facial;
- Blefaroplastie;
- Mentoplastia sau Genioplastia, operatia estetica de marire sau micsorare a barbiei;
- Operatia estetica de gropite in obraji;
Proceduri non-invazive asociate operatiei de implanturi faciale :
- Marire de pometi prin injectare de acid hialuronic;
- Marire de buze prin injectare de acid hialuronic;
- Marire de barbie prin injectare de acid hialuronic;
- Injectii cu botox pentru diverse zone ale fetei;
In ce consta consultatia? Aspecte care le veti discuta in timpul consultatiei cu MIhail COJOCARU.
- conditia medicala (trecuta si prezenta)
- hipertensiune arteriala
- probleme de coagulare a sangelui
- probleme privind cicatrizarea.
- medicatia curenta, inclusiv suplimentele nutritionale si remediile naturiste
- operatiile precedente
- alte tratamente de care ati beneficiat pentru fata.
Pentru ca reducerea semnificativa a greutatii dupa operatie poate afecta rezultatele, este important sa mentionati daca intentionati sa slabiti. Este preferabil sa se efectueze procedura cand sunteti la o greutate stabila.Evaluarea , va include o analiza a structurii osoase a fetei si a tesuturilor subcutanate, ca si grosimea, textura si elasticitatea pielii cat si severitatea ridurilor si a pliurilor. Linia parului va fi atent examinata pentru a crea un plan discret de incizie.
Care sunt riscurile si complicatiile care pot sa apara la operatia de implanturi faciale
Desi interventia de implanturi faciale este relativ usoara in comparatie cu alte tipuri de operatii chirurgicale si pacientul se bucura de o recuperare rapida, aceasta procedura nu este desigur lipsita de orice risc.
Pot sa apara:
Complicatii generale, care pot aparea in cazul oricarei procedure chirurgicale:
- Complicatiile care pot aparea, sunt rare si specifice oricarei interventii chirurgicale, ca de exemplu sangerare excesiva, infectii locale si o recuperare mai anevoiasa care poate necesita o interventie chirurgicala suplimentara.
Implanturi faciale – complicatii specifice:
- Riscurile specifice operatiei de implanturi faciale constau in imprevizibilitatea rezultatului, putand rezulta astfel o asimetrie la nivelul fetei. In rare cazuri, cicatricile pot fi vizibile ca si galme la nivelul obrajiilor;
- De asemenea, in cazuri foarte rare, pot exista si leziuni la nivelul nerviilor fetei care duc la pierderea temporara sau permanenta a senzatiilor in zona inciziilor;
Pentru a minimiza aceste riscuri si a obtine rezultatele dorite, este foarte important sa va alegeti un chirurg cu experienta in aceasta procedura si sa respectati cu strictete protocolul de recuperare post-operatorie prescris.
Aceasta zona de tesut adipos este bine conectata cu nervii faciali, ductul parotid si cu o importanta zona de irigatie vasculara, de aceea, o buna cunoastere a anatomiei si functiei acestei zone este esentiala pentru a evita leziunile nedorite care pot survenii in timpul operatiei de bichetomie.
Cum trebuie sa ma pregatesc pentru operatie?
- renuntarea la fumat cu cateva saptamani inainte si dupa operatie
- evitarea anumitor medicamente
- lasarea parului sa creasca mai lung pentru acoperirea inciziilor pe perioada vindecarii
Ce presupune recuperarea?
In urma operatiei de implanturi faciale , vor exista echimoze la nivelul obrajiilor si tumefiere localizata, mai ales in prima saptamana post-operatorie, si va exista o tendinta a obrajiilor de a se “rigidiza”.
Pe masura ce procesul de vindecare progreseaza si inflamatia este redusa, obrajii Dvs. isi vor recapata flexibilitatea si se vor relaxa conferind fetei un aspect natural.
Veti putea reveni la birou in 3-5 zile, insa se recomanda sa evitati activitatiile care necesita conversatia sustinuta din partea Dvs., repausul vocal fiind necesar pentru a inlesni procesul de vindecare.
In prima zi de la operatie se recomanda sa evitati sa va spalati pe fata si sa purtati machiaj.
Durerea resimtita va fi, in cele mai frecvente cazuri, suportabila si va putea fi tinuta sub control cu ajutorul medicamentatiei oferite.
De asemenea, vi se vor prescrie antibiotice si o solutie pentru curatarea mucoaselor bucale dupa fiecare masa, pentru a preveni ca mancarea sa intre in zona proaspat operata. Pentru a minimiza inflamatia se recomanda sa aplicati local comprese cu gheata.
In general, procesul de vindecare post-operator dureaza intre 2-4 saptamani, insa rezultatele finale vor fi vizibile abia dupa 6-8 saptamani.
In toata aceasta perioada, se recomanda sa evitati exercitiile fizice precum si alte activitati care ar putea sa va ridice pulsul sangelui si care nu se pot efectua in deplina siguranta pana la o vindecare completa.
De asemenea, vi se vor da recomandari in privinta meniului post-operator, pentru a evita felurile de mancare care ar putea incetini procesul de vindecare ca de exemplu mancarurile prea fierbinti, cele sarate care duc la retentia de apa si maresc inflamatia locala, sau cele care necesita o masticatie indelungata.
In general, este bine sa consumati alimente moi si la temperatura camerei, care nu va vor solicita muschii masticatori si nu vor creea o inflamatie suplimentara a zonei operate.
Este bine sa dormiti astfel incat sa mentineti o pozitie ridicata a capului, de exemplu sa folositi 2-3 perne pentru a mentine capul intr-o pozitie mai inalta si a inlesni procesul de vindecare si drenare a tesuturilor inflamate.
Pentru ca inciziile se vor efectua in interiorul cavitatii bucale, cicatriciile nu vor fi vizibile din exterior.
Cand se va vedea rezultatele si cat vor dura?
Dr. MIhail COJOCARU ,va va sfatui cum sa va mentineti cat mai mult noul aspect intinerit.
Cat timp va trebui sa tin legatura cu chirurgul plastician?
Prima vizita se va face in primele zile dupa operatie. In prima saptamana pot fi necesare 2-3 vizite pentru pansament. Doctorul va poate solicita sa veniti la inca 1-2 controale pentru a monitoriza atent rezultatele pe termen lung.
Cat costa Intervenția de implanturi faciale ?
