Blefaroplastie in Timişoara
Veniți la o consultație la Dr.Mihail COJOCARU, la Clinica “ESTET & GYN” din Giroc, și vom stabili împreună ce tip de intervenţie aveți nevoie.
La consultaţie se stabilește preţul, pentru intervenția de corecţie chirurgicală a pleoapelor –Blefaroplastia, și ce alte intervenții se mai pot face.
Ochii sunt fereastra sufletului. Ei ne arată dacă suntem alerţi sau obosiţi, supăraţi sau fericiţi. Pleoapele superioare căzute sau pleoapele inferioare umflate pot să ne ofere o înfăţişare obosită şi tristă chiar dacă suntem energici si fericiţi. Dacă eşti nemulţumit de cum arată ochii tăi, corecţia chirurgicală a pleoapelor (blefaroplastia) poate să fie soluţia pe care o cauţi. Blefaroplastia poate înlătura pielea căzută a pleoapelor superioare şi reduce pungile de grăsime şi întinde pielea pleoapelor inferioare. Blefaroplastia (corecţia chirurgicală a pleoapelor căzute) se poate efectua în acelaşi timp la pleoapele superioare şi inferioare şi asociată sau nu cu liftingul facial. Chirurgia pleoapelor, una din cele mai spectaculoase intervenţii chirurgicale interesează ambele sexe, având un rezultat stabil pentru mult timp, cu cicatrice invizibile în marea majoritate. Deşi informaţiile de baza despre această procedură sunt prezentate pe site, cea mai bună cale de a obţine informaţii detaliate la problemele specifice fiecăruia este să vă programaţi la o consultaţie cu Dr.Mihail COJOCARU .
Sunt un candidat bun pentru blefaroplastie?
Blefaroplastia este cel mai adesea folosită pentru a întineri aspectul ochilor, înlăturând efectele îmbătrânirii pleoapelor superioare si inferioare. Adesea poate fi o soluţie pentru femei şi barbaţi mai tineri, multe persoane începând să vadă schimbări în privinţa acestei zone începând cu vârsta de 30 de ani.
O persoană care doreşte să apeleze la această procedură ar trebui sa aibă :
- Piele lăsată a pleoapelor superioare care uneori împiedică vederea
- Pungi sub ochi
- Piele în exces la pleoapa superioară ce ascunde uneori marginea genelor
- Riduri fine sau accentuate in partea de jos a ochilor
- Cearcăne umflate si evidenţiate
Procedura trebuie să fie abordată cu precauţie de către cei care suferă de urmatoarele afecţiuni:
- Probleme circulatorii inclusiv
- Hipertensiunea arterială
- Probleme cu tiroida
- Sindromul de ochi uscat, glaucom, dezlipire de retină sau alte probleme cu ochii
- Bolile cardiovasculare
- Diabet
Dacă aveţi vreuna din afectiunile de mai sus, nu uitaţi să le comunicaţi lui Dr.Mihail COJOCARU în cadrul consultaţiei.
În ce constă consultaţia?
Pacientul va discuta împreună cu doctorul:
- Starea de sănătate, trecută şi prezentă, dacă aveţi probleme medicale (tensiune, afecţiuni vasculare, diabet, epilepsie, alergii la diverse medicamente, etc.), anunţaţi medicul chirurg
- Orice alergii, în special cele care afecteăza ochii
- Medicaţia curent㸠inclusiv suplimentele nutriţionale şi remediile naturiste
- Operaţiile anterioare
- Alte tratamente pe care le-aţi făcut sau le aveţi în vedere.
În timpul consultaţiei, Dr.Mihail COJOCARU vă va analiza conturul ochilor, grăsimea şi pielea în exces şi starea muşchilor fini ai pleoapelor.
Pentru un rezultat cât mai bun, Dr.Mihail COJOCARU vă poate sugera alte proceduri suplimentare care pot fi combinate cu blefaroplastia:
- Liftingul frunţii pentru eliminarea ridurilor de pe frunte si ridicarea sprâncenelor
- Liftingul obrajilor
- Liftingul feţei.
În ce constă procedura de Blefaroplastie ?
Aproape întotdeauna se începe cu pleoapele superioare, apoi se trece la cele inferioare.
Blefaroplastia pleoapelor superioare:
Această procedură înlătură surplusul de piele si ţesutul gras de pe pleoapele superioare folosind incizii ascunse în pliurile naturale ale ochiului. Fiecare incizie începe din colţul intern al ochiului şi merge până la colţul extern. Blefaroplastia pe pleoapa superioară va îndepărta surplusul de piele, pliurile care ajung la linia genelor. Inciziile se fac la nivelul şanţului palpebral superior. Pielea se separă de muşchiul subiacent, se extrag „punguţele” de grăsime în exces, iar surplusul de piele se îndepărtează. Sutura se face cu fire foarte fine, iar cicatrizarea se obţine în aproximativ 5 – 7 zile.
Blefaroplastia pleoapelor inferioare:
Această procedură este de obicei realizată folosind incizii exact pe sub linia genelor. Pielea in exces, grăsimea sunt înlăturate şi doctorul poate alege să strângă musculatura şi să redistribuie grăsimea pentru a reduce aspectul de inflamaţie. Blefaroplastia pe pleoapa inferioară va îndepărta săculetele de sub ochi, ţesuturi grase, îmbunătăţind deosebit aspectul ochiului şi chiar reducând în parte ridurile pleoapei. Inciziile se fac la 2 – 3 mm sub marginea genelor. După incizare, se scoate grăsimea din săculetele ochilor şi se coase cu o cusătura foarte fină.
Care sunt riscurile?
De ani de zile, această procedură se efectueaza fără complicaţii majore şi totuşi, ca orice operaţie chirurgicală, presupune un anumit grad de risc. Informarea adecvată este una din cele mai importante aspecte ale consultaţiei. În timpul consultaţiei, Dr.Mihail COJOCARU va discuta posibilele complicaţii, vă va raspunde la întrebări şi vă va oferi sfaturi pentru minimizarea acestora.
Cum să mă pregătesc pentru operaţie?
Trebuie să aveţi în vedere, cu 2 săptămâni înaintea operaţiei:
- Renunţarea la fumat înainte şi după operaţie
- Întrerupeţi consumul de aspirina sau alte medicamente ce pot influenţa coagularea sângelui
- Anticonceptionalele trebuie întrerupte cu 1 lună înainte
- Intervenţia chirurgicală se efectuează în afara zilelor de menstruaţie
- înainte de intervenţie este bine să se facă un control oftalmologic mai ales la pacienţii purtători de ochelari
- Nu ţineţi cura de slăbire înainte de operaţie, deoarece vindecarea poate fi întârziată
- Nu mâncaţi şi nu beţi nimic începând cu noaptea dinaintea operaţiei
- Evitaţi expunerea la soare sau solar
Ce se întâmplă în ziua operaţiei?
Operaţia presupune anestezie generală sau locală în funcţie de gravitatea problemei. Dacă se optează pentru anestezie generală, pacientul este spitalizat pentru 24 de ore. În cazul în care intervenţia se realizează după-amiază, sau pacienta locuieşte în alt oraş, este indicat să fie spitalizată cel putin 1 zi. Intervenţia chirurgicală de blefaroplastie se efectueaza în cursul dimineţii, seara pacienta poate pleca acasă, cu conditia sa respecte strict indicaţiile de repaus în noaptea respectivă şi menţinerea compreselor reci pe ochi. În timpul spitalizării se administrează antibiotice sistemice, se aplică ochelari speciali de răcire şi picături cu antibiotic local (colir). Întrucât edemul şi echimozele apar rapid postoperator, este recomandat să aveţi ochelari de soare în momentul externării.
Ce presupune recuperarea?
Vederea înceţoşată este o urmare firească datorită unguentelor folosite pentru lubrefierea ochilor. Poate apărea o senzaţie de strângere în jurul ochilor, dar se va diminua pe masură ce inflamaţia se retrage. Aparitia echimozelor (vânătăilor) şi a inflamaţiei este posibilă dar se poate diminua folosind comprese reci.
Edemul şi echimozele ce apar după intervenţia chirurgicală de blefaroplastie dispar în 7 – 10 zile, timp în care este recomandat sa întrerupeţi activitatea la locul de muncă sau cel puţin în primele 3 zile. Activitatea fizică intensă poate determina creşterea tensiunii arteriale, favorizând apariţia sângerării. Întrucât ochiul este uşor mai sensibil la soare şi vânt, este recomandată purtarea ochelarilor de protecţie fumurii până la trecerea vânătăilor. Firele de sutura se extrag la 7 zile, iar cicatricile rămân albe şi subţiri după câteva luni de la operaţie.
Deşi fiecare pacient are propriul ritm de vindecare, vă puteţi aştepta ca recuperarea dv. să decurgă în felul următor:
Ziua operaţiei
- Ţinerea capului ridicat este esenţială
- Apariţia inflamaţiei
Prima săptămână
- Vânătăile vor atinge un maxim şi vor începe să se retragă
- Vedere înceţoşată, uscăciune a ochilor
- Sensibilitate la lumina
- Firele de sutură vor fi înlăturate la 5-12 zile
- Se poate relua activitatea
După câteva săptămâni
- Va apărea rezultatul final
- Lentilele de contact pot fi purtate
- Inflamaţia va dispărea
După operaţie, pielea în jurul ochilor trebuie protejată de soare şi vânt. Protecţia solară şi ochelarii de soare sunt absolut obligatorii.
Când voi vedea rezultatul?
Rezultatul final va fi vizibil după cel puţin 3 luni de la operaţie.
Deşi operaţia de blefaroplastie are efecte de durată (5-10 ani), nici o procedură estetică nu poate opri procesul de îmbătrânire. Dr.Mihail COJOCARU vă va sfătui cum să vă menţineţi cât mai mult noul aspect întinerit.
Cât timp va trebui să ţin legătura cu chirurgul plastician?
Vizitele de urmărire sunt importante pentru monitorizarea întregului proces de vindecare. Prima vizită se va face in primele zile dupa operaţie. La sfârşitul primei săptămâni se vor extrage firele. Doctorul vă poate solicita să veniţi la încă 1-2 controale pentru a monitoriza atent rezultatele pe termen lung.
Cazuri clinice :
-
Blefaroplastie1 Inainte /Dupa
-
Blefaroplastie 2 Inainte /Dupa
-
Blefaroplastie 3 Inainte /Dupa
-
Blefaroplastie 4 Inainte /Dupa
-
Blefaroplastie 5 Inainte /Dupa
-
Blefaroplastie 6 Inainte /Dupa
-
Blefaroplastie 7 Inainte /Dupa
Caz 1 Inainte/Dupa
Caz 2 Inainte/Dupa
Caz 3 Inainte/Dupa
Caz 4 Inainte/Dupa
Caz 5 Inainte/Dupa
Caz 6 Inainte/Dupa
Caz 7 Inainte/Dupa