Selectează o Pagină

Introducere

Dacă o femeie crede că are sânii prea mari din motive estetice sau datorită disconfortului fizic, operația de micșorare și ridicare a sânilor poate să fie soluția de care are nevoie. Multe femei care au apelat la această procedură au avut ca beneficii în afară de niște sâni mai mici, mai fermi și dispariția durerilor de gât și de spate, o nouă libertate de mișcare privind exercițiile fizice și posibilitatea de a purta haine pe care înainte nu le puteau îmbrăca. De fapt, reducerea sânilor este una din operațiile cu cele mai mari satisfacții pentru pacient.

Micșorarea sânilor (Mamopexia) înlătură excesul de piele, grăsime subcutanată și de țesut mamar, în așa fel încât sânii să arate proporțional mai bine cu restul corpului. În timpul procedurii, pielea pigmentată din jurul mamelonului, numită areolă, poate fi redusa în dimensiuni și poziționată estetic. Pentru mai multe informații trebuie să vă programați la o consultație cu Dr. Mihail COJOCARU .

Sunt un bun candidat pentru această procedură?

Micșorarea sânilor oferă beneficii femeilor de toate vârstele, deși este recomandat să așteptați încheierea procesului de dezvoltare al sânilor. Din moment ce sarcina și alăptarea pot să afecteze rezultatul , dacă disconfortul fizic nu este foarte mare, este preferabil să amânați operația până când aceste procese s-au finalizat. Datorită problemelor nu numai de ordin estetic provocate de sânii foarte mari, multe femei aleg să se opereze chiar dacă plânuiesc să rămână însărcinate pe viitor.

Un bun candidat pentru această operație trebuie să întrunească una din condițiile de mai jos:

 • Disproporție cauzată de sânii prea mari
 • Dureri cronice de gât și spate cauzate de greutatea mare a sânilor
 • Sâni grei și lăsați
 • Iritația pielii sub sâni
 • Activitate fizică limitată datorită mărimii sânilor
 • Asimetria evidentă a sânilor.

Poză mamară, grade

Poză mamară, grade

În ce constă consultația?

O consultație este primul pas pentru a discuta toate aspectele implicate în operația de micșorare a sânilor. Regăsiți mai jos câteva probleme ce vor fi discutate în cadrul consultației:

 • Condiția medicală prezentă și anterioară
 • Medicația curentă, inclusiv suplimentele nutriționale și remediile naturiste
 • Operațiile anterioare
 • Istoricul pierderii în greutate și obiectivele pe viitor în acest sens

În timpul consultației, Dr.Mihail COJOCARU vă va examina sânii, analizand mărimea, forma, elasticitatea pielii, poziția mamelonului. De asemenea poate face fotografii și măsurători pentru dosarul medical.

În ce constă operația?

Există mai multe variante de efectuare a acestei proceduri, în funcție de trăsăturile individuale, nevoile fizice și scopurile estetice.

Cea mai utilizată metodă, care ofera cea mai semnificativă reducere și ridicare, implică trei incizii:

 1. una în jurul areolei,
 2. una verticală de la areolă până la pliul sânului
 3. una orizontală sub curba pliului sânului, marcată cu roșu pe schița de mai jos.

Prin aceste incizii, Dr.Mihail COJOCARU  înlătură pielea în exces și modelează țesutul mamelar rămas. Mamelonul și areola care rămân atașate de țesutul subcutanat sunt ridicate. Areola poate fi redusă în mărime. Trebuie să fiți conștiente că este posibil să nu mai puteți alăpta după operația de micșorare și ridicare a sânilor, deși în unele cazuri este posibil. În funcție de dimensiunea sânilor, incizia orizontală poate fi eliminată în anumite cazuri.

Care sunt riscurile ?

Orice procedură chirurgicală presupune un grad de risc, însa marea majoritate a operațiilor de micșorare și ridicare de sâni decurg fără complicații majore. Aceste lucruri trebuie să le discutați cu doctorul în cadrul consultației, pentru a lua decizia în deplină cunoștință de cauză. Preoperator va trebui să efectuați o ecografie mamară sau mamografie, după caz, pentru a se exclude eventuale probleme la nivelul sânilor. Dr.Mihail COJOCARU  va fi bucuros să vă clarifice toate aspectele implicate.

Cum să mă pregătesc pentru operație?

Este important sa respectați sfaturile doctorului pentru a obține cele mai bune rezultate și acestea pot include:

 • Renunțarea la fumat câteva săptămâni înainte și după operație
 • Evitarea anumitor medicamente.

Ce se întâmplă în ziua operației?

Operația de micșorare și ridicare a sânilor se face cu anestezie generală și presupune o zi de spitalizare. În timpul operației cât și după, vi se va da medicație pentru durere, pentru asigurarea confortului.

Imediat dupa operație veți fi bandajată și veți purta un sutien special de susținere. Pentru a ajuta vindecarea și preveni acumularea de fluide, veți avea introduse tuburi de drenaj.

În ziua operației, veți fi încurajată să vă dați jos din pat pentru o perioada scurta de timp. Disconfortul post-operator pe care îl simțiți în primele zile se va atenua cu medicație împotriva durerii.

Ce presupune recuperarea?

Deși fiecare pacientă are propriul ritm de vindecare, vă puteți aștepta ca recuperarea să se desfășoare după cum urmează:

În prima săptămână

 • Veți începe să vă simțiți mai confortabil
 • Vă veți putea relua activitățile care nu presupun efort
 • Tuburile de drenaj vor fi înlăturate
 • Bandajul va fi schimbat
 • Durerile de gât și spate se vor diminua

După 2 săptămâni

 • Inflamația și vânătăile se vor diminua
 • Firele vor fi înlăturate
 • Senzația în mameloane se va îmbunătățti treptat
 • Vă puteți relua exercițiile fizice ușoare

După câteva luni:

 • Sânii vor începe să arate într-o formă mult mai naturală
 • Cicatricile vor deveni mai palide, mai puțin vizibile

 

În cât timp voi vedea rezultatele?

Procedura de micșorare și ridicare a sânilor are o rata mare de satisfacție în rândul pacientelor. Adesea femeile se simt mai bine proporționate, mai libere în mișcări și au posibilitatea să se îmbrace mult mai variat ca în trecut.

Această operație presupune totuși cicatrici permanente destul de extinse dar care pot fi mascate cu ușurință sub costumul de baie și se vor estompa după un timp. Cu toate acestea, majoritatea femeilor consideră că merită realizată operația pentru beneficiile obținute.

În cele mai multe cazuri, sânii își vor păstra rezultatul pentru câțiva ani. Fluctuația în greutate, noi sarcini, pot afecta aspectul operației. În timp, efectul gravitației își va spune cuvântul dar puteți opta pentru o noua operație de ridicare a sânilor.

Cât timp va trebui să țin legătura cu chirurgul plastician?

Vizitele de urmărire sunt importante pentu monitorizarea întregului proces de vindecare. Prima vizită se va face în primele zile dupa operație, apoi la o săptămână și la 2 săptămâni. Este preferabil să veniți la încă 1-2 controale pentru a monitoriza atent rezultatele pe termen lung.

Prețul Intervenției de Mamopexie (Micșorare sâini) variază între: 2200 – 3500 Euro.

Cazuri clinice de Mamopexie(Micșorare sâini)

CONTACT
close slider

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Telefon (obligatoriu)

Mesaj