Selectează o Pagină

MICȘORAREA SÂNILOR

Micșorarea și ridicarea sânilor (Mamoplastia de reducere)

Dacă o femeie crede că are sânii prea mari din motive estetice sau datorită disconfortului fizic, operația de micșorare și ridicare a sânilor poate să fie soluția de care are nevoie. Multe femei care au apelat la această procedură au avut ca beneficii în afară de niște sâni mai mici, mai fermi și dispariția durerilor de gât și de spate, o nouă libertate de mișcare privind exercițiile fizice și posibilitatea de a purta haine pe care înainte nu le puteau îmbrăca. De fapt, reducerea sânilor este una din operațiile cu cele mai mari satisfacții pentru pacient. Reducerea sânilor (Mamoplastia de reducere) înlătură excesul de piele, grăsime subcutanată și de țesut mamar, în așa fel încât sânii să arate proporțional mai bine cu restul corpului. În timpul procedurii, pielea pigmentată din jurul mamelonului, numită areolă, poate fi redusa în dimensiuni și poziționată estetic. Pentru mai multe informații trebuie să vă programați la o consultație cu Dr.Mihail COJOCARU .

Micșorarea sânilor / Mamoreductie

Descoperă toate detaliile despre procedură

Micșorarea și ridicarea sânilor (Mamoplastia de reducere)

 

Există mai multe variante de efectuare a acestei proceduri, în funcție de trăsăturile individuale, nevoile fizice și scopurile estetice.

Cea mai utilizată metodă, care ofera cea mai semnificativă reducere și ridicare, implică trei incizii: una în jurul areolei, una verticală de la areolă până la pliul sânului și una orizontală sub curba pliului sânului, marcată cu roșu pe schița de mai jos.

Prin aceste incizii, Dr.Mihail COJOCARU  înlătură pielea în exces și modelează țesutul mamelar rămas. Mamelonul și areola care rămân atașate de țesutul subcutanat sunt ridicate. Areola poate fi redusă în mărime. Trebuie să fiți conștiente că este posibil să nu mai puteți alăpta după operația de micșorare și ridicare a sânilor, deși în unele cazuri este posibil. În funcție de dimensiunea sânilor, incizia orizontală poate fi eliminată în anumite cazuri.

 

Pregătirea pentru operaţia de Micșorarea și ridicarea sânilor (Mamoplastia de reducere)

Cum să mă pregătesc pentru operație?

Este important sa respectați sfaturile doctorului pentru a obține cele mai bune rezultate și acestea pot include:

 Va trebui, de asemenea, să comunicaţi medicului dumneavoastră toate tratamentele pe care le urmaţi. Principalele indicaţii preoperatorii sunt legate şi de dietă, şi de regimul de viaţă. Medicul recomandă renunţarea la fumat, deoarece tutunul influenţează circulaţia sângelui prin piele şi poate îngreuna vindecarea.

Operatia de Mamoreducție (Micsorare saini)

Există mai multe variante de efectuare a acestei proceduri, în funcție de trăsăturile individuale, nevoile fizice și scopurile estetice.

Cea mai utilizată metodă, care ofera cea mai semnificativă reducere și ridicare, implică trei incizii: una în jurul areolei, una verticală de la areolă până la pliul sânului și una orizontală sub curba pliului sânului, marcată cu roșu pe schița de mai jos.

Prin aceste incizii, Dr.Mihail COJOCARU  înlătură pielea în exces și modelează țesutul mamelar rămas. Mamelonul și areola care rămân atașate de țesutul subcutanat sunt ridicate. Areola poate fi redusă în mărime. Trebuie să fiți conștiente că este posibil să nu mai puteți alăpta după operația de micșorare și ridicare a sânilor, deși în unele cazuri este posibil.

 

                                                                     

În funcție de dimensiunea sânilor, incizia orizontală poate fi eliminată în anumite cazuri.

 Cea mai buna cale de a obtine informatii detaliate la problemele specifice fiecaruia este sa va programati la o consultatie cu Dr. MIhail COJOCARU.

Sunt un bun candidat pentru această procedură?

 

Micșorarea sânilor oferă beneficii femeilor de toate vârstele, deși este recomandat să așteptați încheierea procesului de dezvoltare al sânilor. Din moment ce sarcina și alăptarea pot să afecteze rezultatul , dacă disconfortul fizic nu este foarte mare, este preferabil să amânați operația până când aceste procese s-au finalizat. Datorită problemelor nu numai de ordin estetic provocate de sânii foarte mari, multe femei aleg să se opereze chiar dacă plânuiesc să rămână însărcinate pe viitor.

Un bun candidat pentru acestă operație trebuie să întrunească una din condițiile de mai jos:

 • Disproporție cauzată de sânii prea mari
 • Dureri cronice de gât și spate cauzate de greutatea mare a sânilor
 • Sâni grei și lăsați
 • Iritația pielii sub sâni
 • Activitate fizică limitată datorită mărimii sânilor
 • Asimetria evidentă a sânilor
 • Adancirea pliurilor nazolabiale (cele care pleaca de la coltul nasului pana la coltul gurii)
 • piele lasata si riduri in zona obrajilor
 • conturul maxilarului nedefinit
 • piele sau tesut gras in exces pe gat

Cei care se regasesc intr-una din situatiile enumerate mai jos, trebuie sa se gandeasca la aceasta procedura medicala.Starea generala de sanatate trebuie sa fie buna si greutatea corpului sa nu fi suferit modificari dramatice in ultimele luni. Ca in cazul oricarei operatii, este ideal ca pacientul sa nu fie fumator, deoarece vindecarea este mai greoaie si riscurile cresc in cazul fumatorilor.

.

In ce consta consultatia? Aspecte care le veti discuta in timpul consultatiei cu MIhail COJOCARU.

 

 • conditia medicala (trecuta si prezenta)
 • hipertensiune arteriala
 • probleme de coagulare a sangelui
 • probleme privind cicatrizarea.
 • medicatia curenta, inclusiv suplimentele nutritionale si remediile naturiste
 • operatiile precedente
 • alte tratamente de care ati beneficiat pentru fata.

Pentru ca reducerea semnificativa a greutatii dupa operatie poate afecta rezultatele, este important sa mentionati daca intentionati sa slabiti. Este preferabil sa se efectueze procedura cand sunteti la o greutate stabila.

Care sunt riscurile?

Care sunt riscurile ?

Orice procedură chirurgicală presupune un grad de risc, însa marea majoritate a operațiilor de micșorare și ridicare de sâni decurg fără complicații majore. Aceste lucruri trebuie să le discutați cu doctorul în cadrul consultației, pentru a lua decizia în deplină cunoștință de cauză. Preoperator va trebui să efectuați o ecografie mamară sau mamografie, după caz, pentru a se exclude eventuale probleme la nivelul sânilor. Dr.Mihail COJOCARU  va fi bucuros să vă clarifice toate aspectele implicate.

Pot sa apara:

 • hematoame (sangerari),
 • pierderea sensibilitatii pe anumite zone (de obicei tranzitorie).

 

Cum trebuie sa ma pregatesc pentru operatie?

Este necesar sa va consultati cu doctorul pentru pregatirea preoperatorie:

 • renuntarea la fumat cu cateva saptamani inainte si dupa operatie
 • evitarea anumitor medicamente
 • lasarea parului sa creasca mai lung pentru acoperirea inciziilor pe perioada vindecarii

 

Ce presupune recuperarea?

Ce presupune recuperarea?

Deși fiecare pacientă are propriul ritm de vindecare, vă puteți aștepta ca recuperarea să se desfășoare după cum urmează:

Ziua operatiei:

 • echimoze(vanatai) si inflamatie

 

În prima săptămână

 • Veți începe să vă simțiți mai confortabil
 • Vă veți putea relua activitățile care nu presupun efort
 • Tuburile de drenaj vor fi înlăturate
 • Bandajul va fi schimbat
 • Durerile de gât și spate se vor diminua

După 2 săptămâni

 • Inflamația și vânătăile se vor diminua
 • Firele vor fi înlăturate
 • Senzația în mameloane se va îmbunătățti treptat
 • Vă puteți relua exercițiile fizice ușoare

După câteva luni:

 • Sânii vor începe să arate într-o formă mult mai naturală
 • Cicatricile vor deveni mai palide, mai puțin vizibile

vindecare si trebuie folosita crema cu factor de protectie ridicat minim de 50%.

Cand se va vedea rezultatele si cat vor dura?

În cât timp voi vedea rezultatele?

Procedura de micșorare și ridicare a sânilor are o rata mare de satisfacție în rândul pacientelor. Adesea femeile se simt mai bine proporționate, mai libere în mișcări și au posibilitatea să se îmbrace mult mai variat ca în trecut.

Această operație presupune totuși cicatrici permanente destul de extinse dar care pot fi mascate cu ușurință sub costumul de baie și se vor estompa după un timp. Cu toate acestea, majoritatea femeilor consideră că merită realizată operația pentru beneficiile obținute.

În cele mai multe cazuri, sânii își vor păstra rezultatul pentru câțiva ani. Fluctuația în greutate, noi sarcini, pot afecta aspectul operației. În timp, efectul gravitației își va spune cuvântul dar puteți opta pentru o noua operație de ridicare a sânilor.

Dr. MIhail COJOCARU ,va va sfatui cum sa va mentineti cat mai mult noul aspect intinerit.

Cat timp va trebui sa tin legatura cu chirurgul plastician?

Vizitele de urmarire sunt importante pentu monitorizarea intregului proces de vindecare.

Prima vizita se va face in primele zile dupa operatie. In prima saptamana pot fi necesare 2-3 vizite pentru pansament. Doctorul va poate solicita sa veniti la inca 1-2 controale pentru a monitoriza atent rezultatele pe termen lung.

Vreau sa fac Mamoreducție (Micsorare saini) + inca o operatie estetica. Este posibil?

Da, este posibil. In functie de ce decide doctorul dupa consult, liftingul facial se poate completa in acelasi timp si cu alte operatii estetice, pretul total fiind mai scazut decat daca acestea s-ar efectua separat.

Cat costa intervenția de Mamoreducție (Micsorare saini) ?

Pretul pentru intervenția de Mamoreducție (Micsorare saini)porneste de la 2500 -5500 de euro . Tariful include toate costurile necesare interventiei: plata chirurgului estetician, toate costurile legate de facilitatile puse la dispozitie de clinica, cheltuielile aferente anesteziei, consulatiile pre si postoperatorii, echipament medical postoperatoriu, controalele si scosul firelor. Pentru a vedea lista completa de preturi Mamoreducție (Micsorare saini), accesati .

Tehnica chirurgicală

Portofoliu cazuri

Contact