Selectează o Pagină

ABDOMINOPLASTIA

Abdominoplastia (Modelarea abdomenului)

O dieta corespunzatoare si exercitiile fizice nu au intotdeauna ca rezultat un abdomen suplu asa cum iti doresti. Pielea lipsita de elasticitate, grasimea in exces si muschii abdominali slabiti ii dau abdomenului un aspect inestetic indifferent, cate abdomene faci pentru a-i imbunatati aspectul. Daca esti deranjat de aspectul abdomenului tau, procedura de abdominoplastie poate fi o optiune satisfacatoare pentru tine.Operatia de abdominoplastie inlatura pielea in exces si grasimea nedorita din zona abdominala si de asemenea poate strange muschii peretelui abdominal. Rezultatul este un abdomen mai plat, mai ferm, cu un profil armonios.

Informatiile minimale despre abdominoplastie sunt mentionate pe site insa cea mai buna solutie pentru a afla raspunsurile care va intereseaza este sa va programati la o consultatie. Dr. Mihail COJOCARU , va va raspunde bucuros la toate intrebarile despre aceasta procedura, inclusiv riscurile si rezultatele care se pot obtine in functie de problemele specifice ale fiecaruia.

Abdominoplastia

Descoperă toate detaliile despre procedură

Sunt un bun candidat pentru abdominoplastie?
 

Procedura de abdominoplastie ofera beneficii femeilor si barbatilor de toate varstele. Este cea mai potrivita pentru cei care au o forma fizica buna dar cu grasime abdominala care nu cedeaza in urma dietei sau excercitiilor fizice.

Barbati si femei care sunt deranjati de urmatoarele lucruri sunt buni candidati pentru o abdominoplastie:

·      Piele abdominala lasata, fara fermitate

·      Piele in exces cu „sort” abdominal

·      Grasime in exces in zona abdominala

·      Un abdomen proeminent

·      Muschi abdominali slabiti datorita sarcinii sau varstei.

 

Pentru ca sarcina si fluctuatiile in greutate pot afecta rezultatul abdominoplastiei, este recomandabil amanarea procedurii dupa ce nu mai este planificata nici o nastere si greutatea este stabila. Cicatricile abdominale de la interventiile anterioare pot limita rezultatul abdominoplastiei. Totusi in anumite cazuri, noile incizii pot fi facute mai jos, cicatricile existente putand fi eliminate in timpul abdominoplastiei.

O alta indicatie este pentru pacientii care in urma unui regim alimentar sau in urma unei operatii de by-pass gastric slabesc considerabil in greutate si prezinta piele in exces cu”sort” abdominal inestetic, dificil de mascat prin haine mai ales in anotimpul cald.

Pentru succesul unei abdominoplastii este preferabil ca pacientul sa fie bine motivat si realist, cu o dieta rezonabila, fara boli majore asociate, cu greutate stabila de minim 3 luni, fara obezitate marcata, nefumator sau care intrerupe fumatul pre si postoperator (rata complicatiilor la pacientii fumatori este mult mai mare).

In ce consta consultatia?
O consultatie cu chirurgul plastician este primul pas pentru aceasta procedura. Dr. Mihail COJOCARUva stabili impreuna cu pacientul scopul procedurii, se vor discuta toate intrebarile si riscurile implicate si urmatorii pasi de urmat, precum si:

·      Starea medicala, trecuta si prezenta

·      Medicatia curenta, inclusiv suplimentele nutritionale si remediile naturiste

·      Operatiile anterioare

·      Istoricul pierderii in greutate.

·

In timpul examinarii initiale, Dr. Mihail COJOCARU va evalua:

·      Calitatea si elasticitatea pielii abdominale

·      Muschii abdominali

·      Grasimea in exces din zona

·      Localizarea cicatricilor existente, in cazul in care acestea exista.

 

In cazul persoanelor cu probleme limitate de corectat, Dr. Mihail COJOCARU , poate sugera cai alternative de tratament ca: liposuctia sau mini-abdominoplastia. Pacientii sunt incurajati sa isi exprime toate problemele pe care doresc sa le clarifice in timpul acestei consultatii.

Operatia de abdominoplastie?
Procedura de abdominoplastie presupune in general o incizie exact deasupra zonei pubiene. Atunci cand este posibil, aceasta incizie va fi pastrata sub linia costumului de baie, astfel ca cicatricea va fi mascata. Lungimea inciziei depinde de dimensiunea pielii lasate care trebuie indepartata.

Pielea este separata de peretele abdominal pana in apropierea coastelor. Prin incizie, doctorul poate strange muschii abdominali, aducandu-i si fixandu-i pe linia mediana. Este inlaturata pielea in exces de pe abdomenul inferior. Desi nu este intotdeauna posibil sa fie eliminate, vergeturile uneori sunt inlaturate cu pielea in exces.

O incizie in jurul buricului este de obicei utilizata, cu ajutorul careia ombilicul („buricul”) este remodelat si repozitionat.

 

 Cea mai buna cale de a obtine informatii detaliate la problemele specifice fiecaruia este sa va programati la o consultatie cu Dr. MIhail COJOCARU.

Sunt si alte optiuni?
O abdominoplastie completa nu este intotdeauna necesara pentru toti pacientii. Unii pacienti pot obtine rezultatele dorite printr-o procedura limitata sau o mini abdominoplastie. Liposuctia poate fi de asemenea o solutie. In timpul consultatiei, doctorul va va explica aceste lucruri si va evalua care sunt optiunile viabile pentru dumneavoastra.

In cazul mini abdominoplastiei, procedura este folosita pentru a corecta problemele doar in cazul abdomenului inferior. Presupune o cicatrice mai mica, dar nu corecteaza pielea in exces din jurul buricului.

Liposuctia : Aceasta optiune este una corecta numai in cazul in care pielea este elastica si tonusul muscular bun. Liposuctia poate inlatura grasimea abdominala, nu poate intinde pielea lasata si nici strange peretele muscular.

 

.

In ce consta consultatia? Aspecte care le veti discuta in timpul consultatiei cu MIhail COJOCARU.
 

  • conditia medicala (trecuta si prezenta)
  • hipertensiune arteriala
  • probleme de coagulare a sangelui
  • probleme privind cicatrizarea.
  • medicatia curenta, inclusiv suplimentele nutritionale si remediile naturiste
  • operatiile precedente
  • alte tratamente de care ati beneficiat pentru fata.

Pentru ca reducerea semnificativa a greutatii dupa operatie poate afecta rezultatele, este important sa mentionati daca intentionati sa slabiti. Este preferabil sa se efectueze procedura cand sunteti la o greutate stabila.Evaluarea , va include o analiza a structurii osoase a fetei si a tesuturilor subcutanate, ca si grosimea, textura si elasticitatea pielii cat si severitatea ridurilor si a pliurilor. Linia parului va fi atent examinata pentru a crea un plan discret de incizie.

Care sunt riscurile?
Marea majoritate a operatiilor decurg fara complicatii majore, insa liftingul facial implica un anumit grad de risc ca orice procedura chirurgicala. In timpul consultatiei preoperatorii, Dr. MIhail COJOCARU ,va va explica toate complicatiile care se pot ivi si va va raspunde la toate intrebarile.

Pot sa apara:

  • hematoame (sangerari),
  • pierderea sensibilitatii pe anumite zone (de obicei tranzitorie).

Marea majoritate a cicatricilor vor fi ascunse de par si in cutele naturale ale pielii. Dupa operatie, veti avea o fata intinerita si mult mai proaspata.

Cum trebuie sa ma pregatesc pentru operatie?
Este necesar sa va consultati cu doctorul pentru pregatirea preoperatorie:

  • renuntarea la fumat cu cateva saptamani inainte si dupa operatie
  • evitarea anumitor medicamente
  • lasarea parului sa creasca mai lung pentru acoperirea inciziilor pe perioada vindecarii

 

Ce se intampla in ziua operatiei?
Liftingul facial dureaza de obicei citeva ore sau chiar mai mult daca vi se va face mai mult de o singura procedura. Pentru proceduri extinse, se poate programa 2 sedinte separat.

Inciziile de obicei pornesc deasupra liniei de insertie a parului la timple, se extinde in fata urechii urmarind linia de contur a urechii (sau chiar in interiorul cartilajului) si se continua in spatele lobulului auricular spre scalpul inferior.

Ce presupune recuperarea?
Pentru a preveni acumularea de fluide, se vor plasa tuburi de drenaj sub piele. Abdomenul va fi acoperit cu un brau elastic medical cel putin o luna postoperator. Pentru a asigura o buna circulatie, veti fi incurajat sa va ridicati si sa va miscati imediat dupa operatie. Aplecarea si ridicarea de greutati trebuie evitate in acest stadiu. Dormitul pe spate este recomandat pentru primele saptamani dupa operatie.

Desi fiecare are propriul ritm de vindecare, traseul urmat de majoritatea pacientilor este urmatorul:

In primele 7 zile

  • Inflamatia si vanataile vor atinge punctul maxim
  • Tuburile de drenaj sunt inlaturate

Dupa 3-4 saptamani

  • Activitatea si excercitiul fizic pot creste treptat
  • Inflamatia se va reduce dar va continua sa existe
  • Vor incepe sa se vada rezultatele

Dupa cateva luni

  • Rezultatul final va incepe sa apara
  • Senzatia de strangere va disparea
  • Senzatiile se vor imbunatati treptat in zona
  • Cicatricea inciziei va incepe sa fie mai putin vizibila.
Cand se va vedea rezultatele si cat vor dura?
Imediat dupa operatie, veti observa o imbunatatire evidenta a abdomenului. Pe masura ce va vindecati si inflamatia se retrage, un contur mai ferm se va evidentia. Desi cicatricile sunt permanente, ele pot fi usor ascunse sub costumul de baie si se vor atenua semnificativ dupa 8-9 luni de zile.

Rezultatul se poate mentine ani de zile. Gravitatia, imbatranirea si fluctuatiile in greutate pot afecta in continuare abdomenul si in acest caz o alta operatie de corectare este necesara pentru recastigarea supletei abdomenului.

Dr. MIhail COJOCARU ,va va sfatui cum sa va mentineti cat mai mult noul aspect intinerit.

Cat timp va trebui sa tin legatura cu chirurgul plastician?
Vizitele de urmarire sunt importante pentu monitorizarea intregului proces de vindecare.

Prima vizita se va face in primele zile dupa operatie. In prima saptamana pot fi necesare 2-3 vizite pentru pansament sau scoaterea tuburilor de drenaj, evacuarea unor seroame. Se recomandă sa veniti la 1,2,3,6,12 luni, controale pentru a monitoriza atent rezultatele pe termen lung.

Vreau sa fac Abdominoplastie + inca o operatie estetica. Este posibil?
Da, este posibil. In functie de ce decide doctorul dupa consult.

O abdominoplastie completa nu este intotdeauna necesara pentru toti pacientii. Unii pacienti pot obtine rezultatele dorite printr-o procedura limitata sau o mini abdominoplastie. Liposuctia poate fi de asemenea o solutie. In timpul consultatiei, doctorul va va explica aceste lucruri si va evalua care sunt optiunile viabile pentru dumneavoastra.

In cazul mini abdominoplastiei, procedura este folosita pentru a corecta problemele doar in cazul abdomenului inferior. Presupune o cicatrice mai mica, dar nu corecteaza pielea in exces din jurul buricului.

Liposuctia : Aceasta optiune este una corecta numai in cazul in care pielea este elastica si tonusul muscular bun. Liposuctia poate inlatura grasimea abdominala, nu poate intinde pielea lasata si nici strange peretele muscular.
Cat costa intervenția de Abdominoplastie?

Pretul pentru Abdominoplastie porneste de la 3500 -5500 de euro . Tariful include toate costurile necesare interventiei: plata chirurgului estetician, toate costurile legate de facilitatile puse la dispozitie de clinica, cheltuielile aferente anesteziei, consulatiile pre si postoperatorii, echipament medical postoperatoriu, controalele si scosul firelor. Pentru a vedea lista completa de preturi Abdominoplastie, accesati .

Tehnica chirurgicală

Abdominoplastie- Tehnica chirurgicală. Dr. Mihail COJOCARU

Contact

    Plata in rate

    PROMOTII LA MARIRE BUZE SI BOTTOX

    Verified by MonsterInsights