Selectează o Pagină

ÎNGUSTARE TALIE

O dieta corespunzatoare si exercitiile fizice nu au intotdeauna ca rezultat o talie supla asa cum iti doresti. Talia lata, grasimea in exces, un aspect inestetic indiferent cate abdomene si exercitii fizice pentru spate nu ai face, care uneori nu iti imbunatatesc aspectul. Daca esti deranjat de aspectul spatelui tau, procedura de abdominoplastie poate fi o optiune satisfacatoare pentru tine. Operatia de ingustare a taliei, fara a se indeparta coaste prin metoda lui Kudzaev, este o noutate in domeniul chirurgiei plastice. Operatia nu este traumatizanta si nu necesita internare in clinica, deoarece este efectuată sub anestezie locala si nu dureaza mai mult de 45 de minute. Rezultatul este o talie de Viespe ingusta, cu un profil armonios.

Informatiile minimale despre metoda de ingustare a taliei, fara a se indeparta coaste prin metoda lui Kudzaev sunt mentionate pe site, insa cea mai buna solutie pentru a afla raspunsurile care va intereseaza este sa va programati la o consultatie. Dr. Mihail COJOCARU, va va raspunde cu precizie la toate intrebarile despre aceasta procedura, inclusiv riscurile si rezultatele care se pot obtine in functie de problemele specifice ale fiecaruia.

Îngustare talie

Descoperă toate detaliile despre procedură

Sunt un bun candidat pentru metoda de ingustare a taliei?
 

Sunt un bun candidat pentru metoda de ingustare a taliei?

Procedura de ingustare a taliei ofera beneficii femeilor si barbatilor de toate varstele. Este cea mai potrivita pentru cei care au o forma fizica buna dar cu o talie lata, ce nu cedeaza in urma dietei sau excercitiilor fizice. Procedura este recomandata pacientilor  peste varsta de 18 ani. Pentru succesul unei abdominoplastii este preferabil ca pacientul sa fie bine motivat si realist, cu o dieta rezonabila, fara boli majore asociate, cu greutate stabila de minim 3 luni, fara obezitate marcata, nefumator sau care intrerupe fumatul pre si postoperator (rata complicatiilor la pacientii fumatori este mult mai mare).

In ce consta consultatia? Aspecte care le veti discuta in timpul consultatiei cu MIhail COJOCARU.

In ce consta consultatia?

O consultatie cu chirurgul plastician este primul pas pentru aceasta procedura. Dr. Mihail COJOCARU va stabili impreuna cu pacientul scopul procedurii, se vor discuta toate intrebarile, riscurile implicate si urmatorii pasi de urmat, precum si:

 • Starea medicala, trecuta si prezenta
 • Medicatia curenta, inclusiv suplimentele nutritionale si remediile naturiste
 • Operatiile anterioare
 • Istoricul pierderii in greutate.

In timpul examinarii initiale, Dr. Mihail COJOCARU va evalua:

 • Volumul Taliei in Cm
 • Calitatea si elasticitatea pielii spatelui in regiunea lombara
 • Muschii abdominali, a spatelui
 • Grasimea in exces din zona
 • Localizarea cicatricilor existente, in cazul in care acestea exista

In cazul persoanelor cu probleme limitate de corectat, Dr. Mihail COJOCARU, poate sugera cai alternative de tratament, de exemplu, liposuctia. Pacientii sunt incurajati sa isi exprime toate problemele pe care doresc sa le clarifice in timpul acestei consultatii.

Cum sa ma pregatesc pentru interventia de Ingustarea taliei?
Masuri care trebuie respectate:

 • renuntarea la fumat cu cateva saptamani inainte si dupa operatie
 • evitarea anumitor medicamente.
In ce consta procedura de Ingustarea taliei, fara a se indeparta coastele?
Procedura de ingustare a taliei, presupune, in general, o incizie exact pe linia medio-scapulara în zona coastelor inferioare XI-XII (până la 3 cm). Apoi, coasta este incizată cu un dispozitiv ultrasonic pe margine și este rupta delicat. Datorita modului in care se schimba directia unghiului dat de coastelor inferioare, talia scade vizibil cu cativa centimetri. In acest caz, functia principala a coastelor, ca protectie a organelor interne de leziuni si alte efecte mecanice, este pastrata.

 Cea mai buna cale de a obtine informatii detaliate la problemele specifice fiecaruia este sa va programati la o consultatie cu Dr. MIhail COJOCARU.

Care sunt riscurile?
De ani de zile, aceasta procedura se efectueaza fara complicatii majore si totusi, ca orice operatie chirurgicala, presupune un anumit grad de risc. Informarea adecvata este una din cele mai importante aspecte ale consultatiei. In timpul consultatiei, Dr. Mihail COJOCARU, va discuta posibilele complicatii, va va raspunde la intrebari si va va oferi sfaturi pentru minimizarea acestora.
Cum trebuie sa ma pregatesc pentru operatie?
Este necesar sa va consultati cu doctorul pentru pregatirea preoperatorie:

 • renuntarea la fumat cu cateva saptamani inainte si dupa operatie
 • evitarea anumitor medicamente
 • lasarea parului sa creasca mai lung pentru acoperirea inciziilor pe perioada vindecarii

 

Ce se intampla in ziua operatiei?
Operatia de Ingustare a taliei nu necesita spitalizare, doar daca e nevoie sau intervin complicatii, pot fi recoandate una sau doua zile de spitalizare. In timpul operatiei, medicatia va asigura confortul pacientului. Veti fi atenti monitorizati in timpul operatiei si pe perioada recuperarii. Operatia  se vindeca cu o cicatrice care de obicei este invizibila dupa 2-3 luni sau este ascunsa de costumul de baie.
Ce presupune recuperarea?
Dupa efectuarea procedurii, un corset de compresie trebuie purtat timp de 2 luni dupa operatie. Nu puteti ridica greutati, nu puteti face sport, dar rezultatul va satisface si cel mai pretentios pacient. Absolut natural, delicat și fara efecte negative asupra sanatatii, puteti deveni proprietarul unei figuri impecabile, cu o talie subtire (de Viespe) si feminina.
Urmele de incizii  devin aproape invizibile la 2-3 luni de la interventie. Pentru a asigura o buna circulatie, veti fi incurajat sa va ridicati si sa va miscati imediat dupa operatie. Aplecarea si ridicarea de greutati trebuie evitate in acest stadiu. Dormitul pe spate este recomandat pentru primele saptamani dupa operatie.

Desi fiecare are propriul ritm de vindecare, traseul urmat de majoritatea pacientilor este urmatorul:

In primele 7 zile

 • Senzatiile de durere în timpul reabilitarii sunt minime, procedura este recomandată pacientilor  de la varsta de 18 ani.
 • In primele zile, exista sentimente de stringere si etanseitate, umflaturi, dar aceste efecte sunt asociate în principal cu constanta purtarea a unui corset, deoarece procedura  in sine este considerata a fi cu impact redus.
 • Inflamatia si vanataile vor atinge punctul maxim
 • Tuburile de drenaj sunt inlaturate

Dupa 3-4 saptamani

 • Activitatea si excercitiul fizic pot creste treptat
 • Inflamatia se va reduce dar va continua sa existe
 • Vor incepe sa se vada rezultatele

Dupa cateva luni

 • Rezultatul final va incepe sa apara
 • Senzatia de strangere va disparea
 • Senzatiile se vor imbunatati treptat in zona
 • Cicatricea inciziei va incepe sa fie mai putin vizibila.
Cand se va vedea rezultatele si cat vor dura?
Imediat dupa operatie, veti observa o imbunatatire evidenta a taliei . Pe masura ce va vindecati si inflamatia se retrage, un contur mai ferm se va evidentia. Desi cicatricile sunt permanente, ele pot fi usor ascunse sub costumul de baie si se vor atenua semnificativ dupa 8-9 luni de zile.

Rezultatul se poate mentine ani de zile si este permanet. Gravitatia, imbatranirea si fluctuatiile in greutate pot afecta in continuare talia si in acest caz o alta operatie de corectare este necesara pentru recastigarea supletei taliei prin liposuctie.

Dr. MIhail COJOCARU ,va va sfatui cum sa va mentineti cat mai mult noul aspect intinerit.

Cat timp va trebui sa tin legatura cu chirurgul plastician?
Vizitele de urmarire sunt importante pentu monitorizarea intregului proces de vindecare.

Prima vizita se va face in primele zile dupa operatie. In prima saptamana pot fi necesare 2-3 vizite pentru pansament. Doctorul va poate solicita sa veniti la inca 1-2 controale pentru a monitoriza atent rezultatele pe termen lung.

Vreau sa fac lIngustarea taliei ,fara a se indeparta coaste + inca o operatie estetica. Este posibil? Sunt si alte optiuni?
O abdominoplastie completa nu este intotdeauna necesara pentru toti pacientii. Unii pacienti pot obtine rezultatele dorite printr-o procedura limitata sau o mini abdominoplastie. Liposuctia poate fi de asemenea o solutie. In timpul consultatiei, doctorul va va explica aceste lucruri si va evalua care sunt optiunile viabile pentru dumneavoastra.
Cat costa Ingustarea taliei ,fara a se indeparta coaste?
Pretul pentru Ingustarea taliei ,fara a se indeparta coaste porneste de la 3500 -5500 de euro . Tariful include toate costurile necesare interventiei: plata chirurgului estetician, toate costurile legate de facilitatile puse la dispozitie de clinica, cheltuielile aferente anesteziei, consulatiile pre si postoperatorii, echipament medical postoperatoriu, controalele si scosul firelor. Pentru a vedea lista completa de preturi  Ingustarea taliei ,fara a se indeparta coaste accesati .

Tehnica chirurgicală

Contact

  Plata in rate