Selectează o Pagină

Procedeele intime feminine

Procedeele intime feminine suscită un interes în continuă creștere, tot mai multe manopere completând paleta intervențiilor estetice genitale sau genito-anale. Libertatea de exprimare non-verbală, o realitate din ce în ce mai conturată și colorată, permisă fiind de relaxarea principiilor sexuale restrictive, au făcut normală evoluția interesului esteticii genitale. S-a consacrat astfel un model de standard al armoniei genitale feminine care implică tonus, fermitate, culoare, proporție, simetrie și funcție.Excesul de țesut rezultat prin expandare mecanică și gravitațională, evoluție ponderala bruscă, reducerea tonusului constituțională sau dobândită, conferă aspect redundant cu lipsă fermității, alterarea formei și funcției genitale. Rezultă astfel un exces de piele laxă care în absența susținerii adecvate, atârnă, face cute disarmonice, afectează funcția de contenție a orificiilor expunând mucoasă vaginala uscăciunii și pierderilor de secreții, care se regăsesc apoi pe lenjeria intimă individuală. Redundantă pielii prepuțiului clitorisului, poate lua aspectul unei “glugi”, reducând expunerea și deci excitația sexuală pe lângă aspectul disarmonios. De asemenea abundența țesuturilor din jur abdominale, coapse precum și regiunea fesieră, se adaugă excesului local și deci, trebuie luate în calcul când se pune problema unei corecții de rejuvenare locală. Nu de puține ori, constituțional sau nu, acuzele incriminează volumul excesiv al labiilor major, fie prin exces al stratului de grăsime fie prin hipertrofie labiilor major. Alteori diferențele de culoare ale regiunii genitale cu hiperpigmentarea constituțională a labiilor minor, la persoanele aparținând în special rasei negre (tipurile de piele IV,V, VI), pot figura printre motivele prezentării la consultație. Există multiple posibilități de ameliorare și evidențiere “pozitivă” a regiunii anogenitale, putându-se practica în funcție de cauzalitatea acuzelor: procedee perigenitale și procedee genito-anale. Tratamentele regiunii genitale și perigenitale, pot fi de medicină estetică, cum ar fi fillerele injectabile, minim invasive și procedeele chirurgicale.

Augmentarea punctului G – este un procedeu prin care se expune zona punctului G prin elevare cu ajutorul fillerelor (în special pe bază de Ac. hyaluronic) şi alteori cu ajutorul implantelor.Femeile pot ajunge la orgasm prin stimularea clitorisului, a vaginului sau a punctului G. „Punctul G” este denumirea unei zone erogene din interiorul vaginului. Se numeste „G” dupa numele lui Ernest Grafenberg, cel care a descris aceasta zona. In momentul in care aceasta zona este stimulata se produce orgasmul care la unele femei este insotit de expulsia unui lichid . Punctul G este situat pe fata anterioara a vaginului, sub simfiza pubiana, la aproximativ 5-6 cm de orificiul extern, si este reprezentat de o zona de tesut cu striatii, foarte bogat vascularizat si inervat. Dimensiunea acestuia poate diferi de la o femeie la alta si uneori nu poate fi localizat usor. In general este de aproximativ 2-3 cm in diametru.Deoarece se afla in acea portiune a vaginului care este convexa si greu accesibila, medicii esteticieni si-au imaginat si au patentat o tehnica de augmentare a punctului G. Aceasta consta in injectarea unor produse ocupatoate de volum, de genul acidului hialuronic, la acest nivel astfel incat sa se obtina o expunere crescuta a acestuia in timpul actului sexual.

Se pare ca este una dintre cele mai eficiente metode de tratare a frigiditatii.

Labioplastia – este un procedeu chirurgical pentru labiile minor (Minoroplastie) de dimensiuni mari, asimetrice, fiind un discomfort în fața partenerului sexual, o reticenţă în purtarea pantalonilor mulați și în practicarea sporturilor. Există multiple tehnici de reducție și simetrizare a labiilor minor, cele mai noi urmărind prezervarea conturului natural, anatomiei și culorii locale. Astfel excizia în “V”, elimină surplusul conservând țesutul de susținere, fiind urmat de o cicatrice transversală neexpusă tulburărilor de sensibilitate. Operația este practicată de cele mai multe ori în anestezie locală eventual completată cu analgosedare I.V. Reintegrarea socială se face după 5-7 zile, cu evitarea statului pe șezut. Reluarea activității sexuale se face după 4-6 săptămâni. Nivelul complicațiilor atribuit acestui procedeu este foarte scăzut, pacientele nu acuză tulburări de sensibilitate sau alterări ale excitației sexuale.

Clitoropexia sau reducţia “glugii” clitorisului, constă în conformarea prepuțiului clitorisului la forma și dimensiunile corpului clitoridian. Uneori, aceste femei sunt stânjenite de mărimea clitorisului cu aparentă unui ” mic penis”. Nu de puține ori această operație e practicată odată cu labioplastia minor, pe lângă reducția prepuțială, practicându-se șuturi de fixare superioară a clitorisului. Nu există un risc al afectării sensibilității locale și senzației sexuale.

Reducţia clitorisului : Există persoane de sex feminin care pot dezvolta o hipertrofie a clitorisului, ca urmare a tulburărilor hormonale, boli genetice, administrarii de steroizi, naşteri. Reducţia clitorisului se practică la nivelul glandului şi corpului, fără afectarea senzitivităţii.

Remodelarea labiilor major (Majoroplastia) – reducerea dimensiunilor labiilor mari, apărute consecutiv naţterii, senescenţei. Procedeul minim invaziv poate dura 90′, şi constă în excizia semilunară a excesului labial în regiunea semivizibilă dintre labia major şi cea minor. Complicaţiile care pot apărea sunt extrem de rare. Reluarea activităţii sociale se face la 5-7 zile şi a activităţii sexuale la 4 săptămâni.

Lipoaspiraţie pubiană : Lipoaspiraţia abdominală poate fi completată de o lipoaspiraţie pubiană, pentru ameliorarea diferenţelor de nivel locale, iar abdominoplastia se poate asocia cu liftingul pubian pentru verticalizarea vulvei şi redarea tonusului genital.

Deformităţile genitale externe :  consecutiv naşterilor, traumelor postoncologice, pot beneficia de reconstrucţii cu îmbunătăţirea majoră a acestor disarmonii.Cu trecerea timpului şi naşterilor, femeile pot prezenta o reducere a tonusului vaginal, liftingul vaginal cu întărirea structurilor peretelui vaginal, poate reda sexualitatea de altădată. În acest scop e practicată rejuvenarea vaginală şi vaginoplastia, respectiv perineoplastia la multipare.

Himenoplastia sau reconstrucţia himenului poate fi o consecinţă directă a restricţiilor culturale, religioase şi sociale. Prin refacerea himenului se urmăreşte “aparenţa virgina” a femeii.

Mariscele hemoroidale  : Consecutiv episoadelor acute hemoroidale, ca o consecinţă a fenomenelor de atrofie, pot apărea mariscele hemoroidale cu aspect de piele în exces, care pot fi corectate prin excizie simplă.

Augmentarea subunităţilor genitale : Tot mai mult în ultimul timp se conturează o tendinţă de evidentiere a subunităţilor genitale prin augmentare (creştere de volum), cu aportul fillerelor resorbabile pe bază de acid hyaluronic, lipofilling, pentru un plus de fermitate, prospeţime, tinereţe.    Această abordare se pretează persoanelor de sex feminin, cu alterări ale volumului structurilor în prezenţa unui înveliş cutanat sau mucos, normal, ca o consecinţă a scăderii ponderale mai mult sau mai puţin echilibrate.

author avatar
Dr. Mihail COJOCARU

PROMOTII LA MARIRE BUZE SI BOTTOX

Verified by MonsterInsights