Selectează o Pagină

Introducere în operația de îngustare a taliei

O dietă corespunzătoare și exercițiile fizice nu au întotdeauna ca rezultat o talie suplă așa cum îți dorești. Talia lată, grăsimea în exces, un aspect inestetic indiferent câte abdomene și exerciții fizice pentru spate nu ai face, care uneori nu îți îmbunătățesc aspectul. Dacă ești deranjat de aspectul spatelui tău, procedura de abdominoplastie poate fi o opțiune satisfăcătoare pentru tine.

Operația de îngustare a taliei, fără a se îndepărta coaste prin metoda lui Kudzaev, este o noutate în domeniul chirurgiei plastice. Operația nu este traumatizantă și nu necesită internare în clinică, deoarece este efectuată sub anestezie locală și nu durează mai mult de 45 de minute. Rezultatul este o talie de Viespe îngustă, cu un profil armonios.

Informațiile minimale despre metoda de îngustare a taliei, fără a se îndepărta coaste prin metoda lui Kudzaev sunt menționate pe site, însă cea mai bună soluție pentru a afla răspunsurile care vă interesează este să vă programați la o consultație. Dr. Mihail COJOCARU, vă va răspunde cu precizie la toate întrebările despre această procedură, inclusiv riscurile și rezultatele care se pot obține în funcție de problemele specifice ale fiecăruia.

Sunt un bun candidat pentru metoda de ingustare a taliei?

Procedura de îngustare a taliei oferă beneficii femeilor și bărbaților de toate vârstele. Este cea mai potrivită pentru cei care au o formă fizică bună dar cu o talie lată, ce nu cedează în urma dietei sau excercitiilor fizice. Procedura este recomandată pacienților peste vârstă de 18 ani.

Pentru succesul unei abdominoplastii este preferabil ca pacientul să fie bine motivat și realist, cu o dietă rezonabilă, fără boli majore asociate, cu greutate stabilă de minim 3 luni, fără obezitate marcată, nefumător sau care întrerupe fumatul pre și postoperator (rată complicațiilor la pacienții fumători este mult mai mare).

În ce constă consultația?

O consultație cu chirurgul plastician este primul pas pentru această procedură. Dr. Mihail COJOCARU va stabili împreună cu pacientul scopul procedurii, se vor discuta toate întrebările, riscurile implicate și următorii pași de urmat, precum și:

 • Starea medicală, trecută și prezentă
 • Medicația curentă, inclusiv suplimentele nutriționale și remediile naturiste
 • Operațiile anterioare
 • Istoricul pierderii în greutate

În timpul examinării inițiale, Dr. Mihail COJOCARU va evalua:

 • Calitatea și elasticitatea pielii spatelui în regiunea lombară
 • Mușchii abdominali, a spatelui
 • Grăsimea în exces din zona
 • Localizarea cicatricilor existente, în cazul în care acestea există

În cazul persoanelor cu probleme limitate de corectat, Dr. Mihail COJOCARU, poate sugera căi alternative de tratament, de exemplu, liposucția. Pacienții sunt încurajați să își exprime toate problemele pe care doresc să le clarifice în timpul acestei consultații.

În ce constă procedura de îngustarea taliei, fără a se îndepărta coastele

Procedura de îngustarea taliei, presupune, în general, o incizie exact pe linia medio-scapulara în zona coastelor inferioare XI-XII (până la 3 cm). Apoi, coasta este incizată cu un dispozitiv ultrasonic pe margine și este ruptă delicat. Datorită modului în care se schimbă direcția unghiului dat de coastelor inferioare, talia scade vizibil cu câțiva centimetri. În acest caz, funcția principală a coastelor, ca protecție a organelor interne de leziuni și alte efecte mecanice, este păstrată.

Există și alte opțiuni?

O abdominoplastie completă nu este întotdeauna necesară pentru toți pacienții. Unii pacienți pot obține rezultatele dorite printr-o procedură limitată sau o mini abdominoplastie. Liposucția poate fi de asemenea o soluție. În timpul consultației, doctorul vă va explica aceste lucruri și va evalua care sunt opțiunile viabile pentru dumneavoastră.

Care sunt riscurile?

De ani de zile, această procedură se efectuează fără complicații majore și totuși, ca orice operație chirurgicală, presupune un anumit grad de risc. Informarea adecvată este una din cele mai importante aspecte ale consultației. În timpul consultației, Dr. Mihail COJOCARU, vă discută posibilele complicații, vă va răspunde la întrebări și vă va oferi sfaturi pentru minimizarea acestora.

Cum să mă pregătesc pentru intervenția de îngustare a taliei?

Măsuri care trebuie respectate:

 • renunțarea la fumat cu câteva săptămâni înainte și după operație
 • evitarea anumitor medicamente.

Ce se va întâmpla în ziua operației?

Operația de îngustare a taliei nu necesită spitalizare, doar dacă e nevoie sau intervin complicații, pot fi recomandate una sau două zile de spitalizare. În timpul operației, medicația va asigură confortul pacientului. Veți fi atenți monitorizați în timpul operației și pe perioada recuperării. Operația se vindecă cu o cicatrice care de obicei este invizibilă după 2-3 luni sau este ascunsă de costumul de baie.

Ce presupune recuperarea?

După efectuarea procedurii, un corset de compresie trebuie purtat timp de 2 luni după operație. Nu puteți ridica greutăți, nu puteți face sport, dar rezultatul va satisface și cel mai pretențios pacient. Absolut natural, delicat și fără efecte negative asupra sănătății, puteți deveni proprietarul unei figuri impecabile, cu o talie subțire (de Viespe) și feminină.

Urmele de incizii devin aproape invizibile la 2-3 luni de la intervenție. Pentru a asigura o bună circulație, veți fi încurajat să vă ridicați și să vă mișcați imediat după operație. Aplecarea și ridicarea de greutăți trebuie evitate în acest stadiu. Dormitul pe spate este recomandat pentru primele săptămâni după operație.

Deși fiecare are propriul ritm de vindecare, traseul urmat de majoritatea pacienților este următorul:

În primele 7 zile

 • Senzațiile de durere în timpul reabilitării sunt minime, procedura este recomandată pacienților de la vârstă de 18 ani.
 • În primele zile, există sentimente de strângere și etanșeitate, umflături, dar aceste efecte sunt asociate în principal cu constanta purtare a unui corset, deoarece procedura în sine este considerată a fi cu impact redus.
 • Inflamația și vânătăile vor atinge punctul maxim
 • Tuburile de drenaj sunt înlăturate

După 3-4 săptămâni

 • Activitatea și excercitiul fizic pot crește treptat
 • Inflamația se va reduce dar va continua să existe
 • Vor începe să se vadă rezultatele

După câteva săptămâni

 • Rezultatul final va începe să apară
 • Senzația de strângere va dispărea
 • Senzațiile se vor îmbunătăți treptat în zonă
 • Cicatricea inciziei va începe să fie mai puțin vizibilă.

Când voi vedea rezultatul final și cât va dura?

Imediat după operație, veți observa o îmbunătățire evidentă a taliei . Pe măsură ce vă vindecați și inflamația se retrage, un contur mai ferm se va evidenția. Deși cicatricile sunt permanente, ele pot fi ușor ascunse sub costumul de baie și se vor atenua semnificativ după 8-9 luni de zile.

Rezultatul se poate menține ani de zile și este permanet. Gravitația, îmbătrânirea și fluctuațiile în greutate pot afecta în continuare talia și în acest caz o alta operație de corectare este necesară pentru recâștigarea supleței taliei prin liposucție.

Cât timp va trebui să țin legătura cu chirurgul plastician?

Vizitele de urmărire sunt importante pentu monitorizarea întregului proces de vindecare. Prima vizită se va face în primele zile după operație, apoi după prima și a doua săptămâna. Este recomandat să veniți la încă 1-2 controale pentru a monitoriza atent rezultatele pe termen lung.

Prețul procedurii de îngustare a taliei, fără a se îndepărta coastele este de 3500 Euro.
Include prețul intervenției, costul anesteziei, tratamentul postoperator pe durata internării în clinică , două controale ulterioare, scosul firelor.

CONTACT
close slider

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Telefon (obligatoriu)

Mesaj