Selectează o Pagină

Labioplastie la clinica din Timisoara – Giroc

Aspectul estetic al labiilor are o importanta deosebita cu implicatii asupra stilului de viata(necesitatea de a purta numai un anumit tip de imbracaminte si lenjerie) si desigur asupra vietii sexuale.Chirurgia Estetica , permite corectarea acestor aspecte conferind satisfactie atit din punct de vedere estetic cit si psihic. Consultatia de chirurgie estetica este cea care precizeaza indicatia de labioplastie si tehnica necesara.

Labioplastia: (procedura cosmetica de micsorare a labiilor mici ) este o tehnica estetica de imbunatatire a aspectului labiilor mici fara afectarea insa functiei acestora. Anestezia este generala IV sau locala si pacienta nu necesita spitalizare.

 

Labioplastie Inainte

Labioplastie Dupa

Labioplastie Dupa

 

 

 

 

 

image0

 

 

 

 

 

 

 

image

2

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cind este indicata labioplastia  :
1.in situatia in care se doreste reducerea in dimensiuni a labiilor mici(marite-hipertrofice sau” cazute”)
2.pentru corectarea asimetriilor labiilor mici
3.revitalizarea si imbunatatirea aspectului imbatrinit,flacid al labiilor mici prin injectare de materiale biocompatibile(grasime,puragen)
4.reducerea in dimensiuni a labiilor mari prin lipoaspiratie sau tehnici chirurgicale.
Toate aceste procedee cosmetice de corectie a labiilor mici ( labioplastia ) sint nedureroase,au recuperare rapida,dureaza in medie 1-2 ore si se realizeaza in marea lor majoritate sub anestezie locala(nu necesita internare).In anumite situatii , labioplastia trebuie realizata sub anestezie generala necesitind o internare in clinica de minim 12 ore.Dupa interventia de modificare a labiilor (labioplastie )se recomanda o supraveghere de aproximativ 2-4 ore la sediul clinicii fara a fi necesara insa internarea pentru o perioada mai mare de timp. Vindecarea este rapida(3-7 zile) in functie de procedura dar reluarea activitatii se poate face la 24-48 ore de la procedura de micsorare a labiilor. Rezultatele obtinute dupa procedurile de micsorare a labiilor mici sint definitive si deosebit de satisfacatoare pentru pacienta;aspectul estetic al labiilor mici va fi mult imbunatatit iar efectele benefice asupra aspectului vestimentar si vietii sexuale sint reale.

INGRIJIREA DUPA OPERATIE.

Majoritatea pacientelor se simt bine dupa operatie. Totusi, cea mai intalnita complicatie este aceea de sangerare in primele ore dupa operatie. De aceea dorim sa ramaneti la clinica noastra sau in apropiere primele patru ore de la operatie. Dupa operatie veti purta lenjerie adecvata.

Pentru a asigura o vindecare rapida este nevoie de o baie zilnica sau un dus usor. Suturile se resorb, astfel incat nu este nevoie de o indepartare a acestora. Activitatea sexuala poate fi reinceputa intre doua si patru saptamani dupa operatie. Majoritatea pacientelor sunt foarte multumite dupa operatia de micsorare a labiilor.

Corectia labiilor mici care sunt dezvoltate in exces se face printr-o interventie chirurgicala care presupune scurtarea si modelarea acestora. Tehnicile de corectie sunt mai multe, functie de anatomia fiecarei paciente in parte.

Rezultatele sunt foarte bune daca sunt respectate conditiile de vindecare. Labioplastia este o interventie delicata si presupune indemanare din partea chirurgului, si nu trebuie privita ca o simpla excizie tegumentara cum sunt unii tentati sa o faca. Inciziile trebuie atent pozitionate si suturate pentru a nu produce asimetrii sau bride cicatriceale.

Corectia labiilor mari in sensul micsorarii lor este mai putin ceruta si practicata, dar este posibila atunci cand este cu adevarat necesara. Incizia se face la nivelul limitei dintre cele doua tipuri de piele astfel incat sa fie posibila ajustarea ambelor tipuri de tegument daca este cazul.

Intrebari frecvente

Cat dureaza vindecarea dupa corectia labiilor mici si mari?

Vindecare dureaza aproximativ 10 zile. De obicei la acest nivel nu sunt puse fire la piele care trebuiesc scoase, ci sunt folosite doar fire resorbabile. Conditiile igienice trebuie sa fie foarte bune, pacienta primeste indicatii sa se spele cu apa calda si sapun dupa fiecare mictiune. De asemenea poate utiliza diverse pudre sau unguente dezinfectante (dupa sfatul medicului).

La cat timp de la corectia labiilor mici si mari poate fi reluata viata sexuala?

Viata sexuala poate fi reluata imediata dupa vindecare. Cel mai bine ar fi un repaus sexual postoperator de 3 saptamani.

Este corectia labiilor mici si mari o interventie dureroasa?

Nu este o interventie dureroasa pentru ca se desfasoara sub anestezie generala atunci cand este asociata si altei proceduri, sau la cerere. Daca este unica, atunci este indicata anestezie locala care este foarte eficienta si suficient de lunga ca sa acopere intreaga perioada operatorie.

In ce constau pregatirile preoperatorii pentru corectia labiilor mici si mari?

Preoperator trebuie facute o serie de analize de sange astfel incat sa excludem eventualitatea unor probleme de coagulare ale sangelui. Zona vulvara este extrem de bine vascularizata si sangerarea poate fi foarte abundenta. Cu cel putin 2 saptamani inainte de operatie este nevoie sa se intrerupa administrarea oricarui medicament, cu exceptia celor prescrise de chirurgul dvs. Cateva zile inainte de operatie se va face toaleta vaginala cu apa calda si solutii antiseptice vaginale, apoi se va introduce in vagin un ovul cu betadina.

Ultima masa va fi seara de dinainte de ziua operatiei, o masa alcatuita din alimente usor de digerat. Apoi este interzis sa mai mancati, sa beti apa sau sa mestecati guma. Stomacul trebuie sa fie golit de secretii si alimente in eventualitatea in care se decide ca operatia sa se desfasoare cu anestezie generala.

In ce constau ingrijirile postoperatorii in cazul corectia labiilor mici si mari?

Postoperator datorita riscului de sangerare este nevoie sa ramaneti in clinica sub supraveghere medicala 24 de ore. La extrenare vi se va prescrie o serie de medicamente antibiotice, antialgice, antiinflamatorii, iar pentru toaleta vaginala ovule cu betadina. Prafurile antiseptice sunt binevenite si trebuiesc aplicate dupa fiecare spalare cu apa si sapun. Este de preferat sa utilizati sapunuri speciale pentru aceasta zona pentru ca nu sunt atat de agresive si favorizeaza vindecarea. De asemenea sapunul cu betadina este foarte util. Pansamentele nu sunt obligatorii daca stati in casa. De asemenea nici articolele de lenjerie intima nu sunt absolut obligatoriu sa le purtati in casa. In cazul in care iesiti din casa este nevoie sa utilizati un tampon extern si un slip care sa nu fie foarte stramt. Nu purtati pantaloni stramti cel putin 3-4 saptamani postoperator. Este contraindicat mersul pe bicicleta, pozitia sezanda pentru mai mult de jumatate de ora fara pauza, pentru o perioada de cel putin 4 saptamani postoperator.

Care sunt complicatiile corectiei labiilor mici si mari?

Postoperator exista riscul sangerarilor importante de aceea este nevoie sa ramaneti internata pentru 24 de ore. Apoi pot apare echimoze (vanatai) pe arii variabile, de obicei cu localizare perineala care pot cobora pe coapse uneori. Daca igiena nu este perfecta poate apare infectia plagilor operatorii.

Desi tratamentul este foarte eficient, totusi 1% din pacienti nu obtin rezultatele dorite!

Pret operatie de labioplastie in Timisoara :   1000 Euro

Cazuri Clinice Labioplastie/Labiaplasty :

Labioplastie1/Labiaplasty1

Labioplastie2/Labiaplasty2

Labioplastie2/Labiaplasty2

 

Labioplastie4/Labiaplasty4

Labioplastie4/Labiaplasty4

Labioplastie5/Labiaplasty5

Labioplastie5/Labiaplasty5

 

Labioplstie6/Labaplasty6

Labioplastie6/Labiaplasty6

Labioplstie7/Labaplasty7

Labioplastie7/Labiaplasty7

 

Labioplstie8/Labaplasty8

Labioplastie8/Labiaplasty8

Labioplstie9/Labaplasty9

Labioplastie9/Labiaplasty9

Labioplastie-Inainte-Dupa-caz-15

Labioplastie-Inainte-Dupa-caz-15

CONTACT
close slider

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Telefon (obligatoriu)

Mesaj