Selectează o Pagină

Lifting cervical (gușă) / Ridicarea pielii gâtului)

Depunerile de grăsime şi surplusul de piele de la nivelul gâtului au o influenţă negativă asupra aspectului general, rezultând modificarea semnificativă a întregii fizionomii. Laxitatea și aspectul ridat al pielii din jurul gâtului este de multe ori semnul cel mai timpuriu vizibil al îmbătrânirii. Din păcate, trecerea timpului și efectele gravitației își spun cuvântul asupra aspectului gâtului, însă din fericire există o soluție chirurgicală care poate să reverseze efectele îmbătrânirii prin liftingul și întinderea pielii din zona gâtului, dând astfel un contur mai tineresc si suplu.

Îmbătrânirea din segmentul facial inferior înseamnă:

  • mandibula și ovalul feței își pierd fermitatea iar linia de contur nu mai este suplă și uniformă: apar „fălcile de bulldog”
  • unghiul ascuțit dintre linia gâtului și bărbie dispare iar gâtul este invadat de cute sau din contra, de grăsime („gușa de curcan”)

Pentru pacienții care sunt preocupați de aspectul îmbătrânit dat de pielea lăsată din zona gâtului, este nevoie de liftingul cervical.

Această procedură este de obicei realizată concomitent cu:

  • liftingul facial
  • lifting frontal
  • lifting de sprâncene
  • fillerele faciale

Pentru obţinerea unei fizionomii echilibrate, cu aspect tonic şi o linie a maxilarului bine definită, intervenţia de lifting cervical este cea mai sigură şi eficientă soluţie pentru îndepartarea pielii laxe, în exces de la nivelul gâtului, nu este procedura potrivită pentru îndepărtarea țesuturilor adipoase localizate la nivelul gâtului și a bărbiei. Dacă vă preocupă îndepărtarea excesului de grăsime din această zonă se poate opta și pentru o liposucție asociată.

Ce îmi recomandați, liposucție sau lifting gât?

Liposucția gușei este o soluție mai potrivită pentru pacienții care doresc să elimine grăsimea excedentară din zona gâtului și a bărbiei sau a gușei și care nu suferă de piele inelastică sau în exces. Procedura de lifting gât este mai indicată paciențiilor care sunt preocupați de aspectul lax și pielea în exces care este vizibilă în jurul gâtului.

Dr. Mihail COJOCARU vă oferă metoda cea mai potrivită pentru îndepărtarea efectelor inestetice produse de bărbia dublă: operaţia de lifting cervical .

Ce este operaţia de lifting cervical?

Este intervenția chirurgicală prin care se elimină surplusul de grăsime și piele de la nivelul gușei.

Cui i se adresează operaţia de lifting cervical?

Această intervenție este recomandată persoanelor între 45 – 65 de ani a căror față și gât au început să se „lase”, care prezintă bărbie dublă în diferite grade de afecțiune.

Cui NU, i se adresează operaţia de lifting facial?

Această intervenție este contraindicată pacienților cu infecții tegumentare locale sau afecțiuni grave ale pielii faciale.

Este procedura de lifting cervical protrivita pentru mine?

Cea mai bună metodă pentru a afla dacă procedura de lifting cervical este soluția pe care o căutati, este să stabiliți o consultație la Dr.Mihail COJOCARU, unde veți primi recomandări mai specifice in acest sens în timpul consultației inițiale.

Vor fi cicatricele vizibile?

Veți avea cicatrice însă ele vor fi mascate în zone puțin vizibile astfel încăt ele nu vor fi expuse vederii.

Cum trebuie să mă pregătesc pentru operația de ridicare a pielii lăsate a gâtului?

Se recomandă să întrerupeți fumatul cel putin 2 săptămâni înaintea operației și să evitați medicamentația și suplimentele alimentare care duc la subțierea sângelui.

Cum se face intervenţia de lifting cervical?

Operația este complexă, se execută sub anestezie generală. Aceasta este cea mai bună alegere pentru siguranța și confortul pacientului în realizarea operației și presupune:

  • o incizie de-a lungul cartilajului urechii prelungită posterior în pielea capului
  • o incizie sub bărbie care facilitează abordul și lipoaspirația la nivelul gâtului.

Pacientul necesită internare de 1-3 zile, după această procedură chirurgicală.

Cât durează şi în ce constă recuperarea după liftingul cervical?

Postoperator pacientului i se aplică un pansament compresiv local ce trebuie menținut 21 de zile. În cazul în care se realizează incizii, pentru fiecare din ele se va plasa un pansament local ce se păstrează de asemenea, 21 de zile. Veți resimți tumefiere, amorțire, și discomfort în jurul zonei gâtului timp de aproximativ o săptămână de la finalizarea operației. În acest timp veți aplica comprese reci în această zonă pentru a minimiza tumefierea și echimozele, care de obicei se vor estompa gradual în aproximativ o lună de la operație.

De asemenea, vi se va prescrie medicație analgezică pentru a minimiza orice disconfort resimțit. Vă veți putea relua activitățiile obișnuite în aproximativ două săptămâni de la operație.

Vindecarea primară se face la 3 săptămâni (vă puteți relua activitatea) iar la 3 – 6 luni mimica facială și sensibilitatea pielii se vor restabili complet.

Rezultatul intervenției este net superior cu cât pacientul este mai tânăr, pielea este mai elastică și greutatea corporală este în limite normale (o față invadată de grăsime nu are beneficii spectaculoase).

Care sunt complicațiile asociate cu procedura de lifting cervical?

Ca și în cazul altor proceduri chirurgicale, exista riscuri asociate operatiei de lifting de gât. Există un risc redus de sângerări, ulcerații ale pielii, infecții sau acumulare de fluid subcutanat se va lua toate măsurile necesare pentru a minimiza aceste riscuri și a vă recomanda protocoalele pre și post-operatorii optime pentru ca recuperarea dvs. să fie optimă.

Concluzii

Efectul obținut în urma unui lifting cervical durează toata viața însă procesul de îmbătrânire al feței nu poate fi oprit.

Prețul operatiei de lifting gât este de 3500 Euro

CONTACT
close slider

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Telefon (obligatoriu)

Mesaj