Selectează o Pagină

VĂ GÎNDIȚI LA UN LIFTING FACIAL?

Cu cât oamenii îmbătrânesc, efectul gravitației, expunerea la soare și stresul zilnic se pot observa mai bine pe fața lor. Cute adânci se formează între nas și gură; linia mandibulei se îngroașă și cade; cute și depozite adipoase apar în regiunea gâtului. Un lifting facial poate opri procesul de îmbătrânire. Ce poate face: „dă ceasul înapoi”, îmbunătățind cele mai vizibile semne ale îmbătrânirii prin îndepărtarea excesului de grăsime întinzând mușchii sub piele și repozitionand pielea feței și a gâtului.

Liftingul facial poate fi fãcut si impreunã cu alte proceduri: lifting de frunte, chirurgia pleoapelor sau a nasului. „Lifting Facial” sau „Face Lift”, cunoscutã sub denumirea Ritidectomia , o operaţie estetică ce constă în efectuarea unei intervenţii chirurgicale care are ca scop întinderea şi înlăturarea surplusului de piele de pe zona feţei. În unele cazuri, este necesară şi întinderea şi retensionarea muşchilor faciali care ajută la susţinerea pielii. Această procedură te poate ajuta la îndepărtarea sau la îmbunătăţirea oricărei linii profunde situate de la nas la colţurile bărbiei, ajutând tenul să pară mult mai tânăr şi mai sănătos.

Pregătirea pentru operaţia de lifting facial

Operaţia de lifting facial presupune evaluarea stării de sănătate a pacientului pentru a nu apărea complicaţii datorate vreunor afecţiuni. Medicul vă va controla tensiunea arterială, va investiga problemele legate de coagularea sângelui sau existenţa riscului de a forma cicatrici periculoase. Va trebui, de asemenea, să comunicaţi medicului dumneavoastră toate tratamentele pe care le urmaţi. Principalele indicaţii preoperatorii sunt legate şi de dietă, şi de regimul de viaţă.

Medicul recomandă renunțarea la fumat, deoarece tutunul influentează circulația sângelui prin piele și poate îngreuna vindecarea. În majoritatea cazurilor intervenția întinerește fața cu 5-10 ani sau chiar mai mult, rezultatul putând fi uimitor (ca și cum ai merge în trecut), însă depinzând în mare măsură de vârsta și pielea pacientului. Cu cât pacienții sunt mai tineri, cu atât procedurile sunt mai puțin agresive sau minim invazive.

Operația de Lifting Facial are nu numai avantajul de schimbare a aspectului estetic al feței, dar îmbunătățește și starea de spirit și încrederea în sine. O imagine apropiată de rezultatul obținut în urmă unui lifting facial se poate vedea punând degetele la mijlocul obrajilor și întinzând pielea ușor în sus, spre zona dintre urechi și tâmple. Cea mai bună cale de a obține informații detaliate la problemele specifice fiecăruia este să vă programați la o consultație cuDr. MIhail COJOCARU.

Sunt un candidat bun pentru un lifting facial?

Marea majoritate a operațiilor de lifting facial sunt realizate de persoane cu vârsta cuprinsă între 40-90 de ani dar această procedură poate avea rezultate excelente și după vârstă de 60 de ani.Un bun candidat la această procedură poate fi o femeie sau bărbat care să îndeplinească unul sau mai multe condiții:

 • adâncirea pliurilor nazolabiale (cele care pleacă de la colțul nasului până la colțul gurii)
 • piele lăsată și riduri în zona obrajilor
 • conturul maxilarului nedefinit
 • piele sau țesut gras în exces pe gât

Cei care se regăsesc într-una din situațiile enumerate mai jos, trebuie să se gândească la această procedură medicală. Starea generală de sănătate trebuie să fie bună și greutatea corpului să nu fi suferit modificări dramatice în ultimele luni. Ca în cazul oricărei operații, este ideal ca pacientul să nu fie fumător, deoarece vindecarea este mai greoaie și riscurile cresc în cazul fumătorilor.

Acestea sunt caracteristici ideale, însă dacă pacientul nu corespunde în totalitate profilului de canditat ideal, totuși acesta poate apela la lifting facial. În acest caz există câteva precauții, mai ales în cazul celor ce au diabet, boli circulatorii sau cardiace, afecțiuni pulmonare sau hepatice.

În ce constă consultația?

Aspecte care le veți discuta în timpul consultației cu Mihail COJOCARU.

 • condiția medicală (trecută și prezentă)
 • hipertensiune arterială
 • probleme de coagulare a sângelui
 • probleme privind cicatrizarea.
 • medicația curentă, inclusiv suplimentele nutriționale și remediile naturiste
 • operațiile precedente
 • alte tratamente de care ați beneficiat pentru față.

Pentru ca reducerea semnificativă a greutății după operație poate afecta rezultatele, este important să menționați dacă intenționați să slăbiți. Este preferabil să se efectueze procedură când sunteți la o greutate stabilă. Evaluarea, va include o analiză a structurii osoase a feței și a țesuturilor subcutanate, ca și grosimea, textura și elasticitatea pielii cât și severitatea ridurilor și a pliurilor. Linia părului va fi atent examinată pentru a crea un plan discret de incizie. Pentru o întinerire mai eficientă, Dr. Mihail COJOCARU, vă poate propune niște proceduri adiționale care pot fi desfășurate în același timp cu operația de lifting facial:

 • blefaroplastia (chirurgia pleoapelor superioară și inferioară)
 • rinoplastia
 • tratamente pentru față pentru a îmbunătăți calitatea pielii și a minimiza ridurile fine.

Care sunt riscurile?

Marea majoritate a operațiilor decurg fără complicații majore, însă liftingul facial implică un anumit grad de risc ca orice procedură chirurgicală. În timpul consultației preoperatorii , Dr. MIhail COJOCARU,vă va explica toate complicațiile care se pot ivi și vă va răspunde la toate întrebările. Pot să apară:

 • hematoame (sângerări),
 • pierderea sensibilității pe anumite zone (de obicei tranzitorie).

Marea majoritate a cicatricilor vor fi ascunse de păr și în cutele naturale ale pielii. După operație, veți avea o față întinerită și mult mai proaspătă.

Cum trebuie să mă pregătesc pentru operație?

Este necesar să vă consultați cu doctorul pentru pregătirea preoperatorie:

 • renunțarea la fumat cu câteva săptămâni înainte și după operație
 • evitarea anumitor medicamente
 • lăsarea părului să crească mai lung pentru acoperirea inciziilor pe perioada vindecării

Ce se întâmplă în ziua operației?

Liftingul facial durează de obicei câteva ore sau chiar mai mult dacă vi se va face mai mult de o singură procedură. Pentru proceduri extinse, se pot programa 2 ședințe separat. Inciziile de obicei pornesc deasupra liniei de inserție a părului la tâmple, se extinde în fața urechii urmărind linia de contur a urechii (sau chiar în interiorul cartilajului) și se continuă în spatele lobulului auricular spre scalpul inferior.

Dacă și gâtul necesită intervenție, o mică incizie se va face sub bărbie. În general chirurgul separă pielea de grăsimea și mușchii de dedesupt. Grăsimea poate fi excizată sau liposuctionata în jurul gitului și a bărbiei pentru a îmbunătăți conturul. Se plasează suturi care vor întinde pielea și vor închide inciziile; pot fi utilizate clipsuri de metal la nivelul scalpului. Postoperator se poate plasa un tub de dren în spatele urechii pentru a drena toate colecțiile ce pot apare. Chirurgul va pansa capul complet pentru a reduce edemul și vânătăile.

Ce presupune recuperarea?

Fiecare are un ritm de vindecare propriu dar vă puteți aștepta la următoarea evoluție a recuperării:

Ziua operației:

 • echimoze (vânătăi) și inflamație

Prima săptămână:

 • eventualele tuburi de drenaj sunt înlăturate
 • pansamentul va fi înlăturat
 • spălarea și dușul va fi permis
 • firele vizibile vor fi înlăturate la 7 zile
 • aplicarea de machiaj poate fi posibilă
 • inflamația va atinge punctul maxim și va începe să se reducă
 • activități usoare sunt permise
 • dormitul cu capul ridicat va ajuta diminuarea inflamației

După 2 săptămâni:

 • marea majoritate a vânătăilor se vor retrage
 • activitatea normală se poate relua

După câteva săptămâni:

 • inflamația va continua să se retragă
 • senzația de amorțeală de va diminua deși poate persista câteva luni
 • exerciţiile fizice pot fi reluate

Expunerea la soare trebuie evitată pe tot parcursul procesului de vindecare și trebuie folosită cremă cu factor de protecție ridicat minim de 50%.

Când se vor vedea rezultatele și cât vor dura?

Se vor vedea după primele zile dar rezultatele finale vor fi vizibile după câteva luni. După operație veți avea o față mai proaspătă, întinerită. Menținerea aspectului depinde de foarte mulți factori ca genetică sau stilul de viață.

Deși operația are efecte de durată (5-10 ani), nici o procedură estetică nu poate opri procesul de îmbătrânire. Dr. MIhail COJOCARU, vă va sfătui cum să vă mențineți cât mai mult noul aspect întinerit.

Cât timp vă trebui să țin legătura cu chirurgul plastician?

Vizitele de urmărire sunt importante pentu monitorizarea întregului proces de vindecare.Prima vizită se va face în primele zile după operație. În prima săptămâna pot fi necesare 2-3 vizite pentru pansament. Doctorul vă poate solicita să veniți la încă 1-2 controale pentru a monitoriza atent rezultatele pe termen lung.

Vreau să fac lifting facial + încă o operație estetică. Este posibil?

Da, este posibil. În funcție de ce decide doctorul după consult, liftingul facial se poate completa în același timp și cu alte operații estetice, prețul total fiind mai scăzut decât dacă acestea s-ar efectua separat.

Cât costă un lifting facial?

Prețul pentru un lifting facial pornește de la 2500 -5000 de euro . Tariful include toate costurile necesare intervenției:

 • plata chirurgului estetician
 • toate costurile legate de facilitățile puse la dispoziție de clinică
 • cheltuielile aferente anesteziei, consulatiile pre și post-operatorii
 • echipament medical post-operatoriu, analize și teste medicale
Cazuri Clinice „Face Lift”

Facelift caz 3

Facelift caz 3

Facelift caz 2

Facelift caz 2

face lift caz 15

CONTACT
close slider

Nume (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Telefon (obligatoriu)

Mesaj