Selectează o Pagină

Este una din ,este una din metodele cele mai uzitate in chirurgia estetica de imbunatatire  a aspectului  facial.  In chirurgia estetica faciala este considerata o metoda cu rezultate foarte bune,cu riscuri mici si recuperare rapida.  Transferul de grasime la nivelul fetei (lipofilling) face parte dintr-un set de proceduri estetice chirurgicale si nechirurgicale ce au drept scop reintinerirea faciala sau rejuvenarea faciala. Aceasta procedura este folosita de mai multe decenii si are la baza un principiu simplu si anume prelevarea unei cantitati de grasime de la nivelul corpului, prelucrarea acesteia si apoi reinjectarea grasimii la nivelul acelor zone care necesita o corectie a volumului. foloseste pentru umplerea obrajlor supti, pliurile fetei, corectarea denivelarilor pielii, ridurile fruntii, ingrosarea buzelor si ridurile mainii. Utilizarea grasimii proprii din acele locuri unde se afla in exces si care de altfel ne deranjeaza ( abdomen, coapse) pentru a reintinerii o fata “cazuta”, lipsita de tonus,cu riduri faciale adinci are rezultate foarte bune, grasimea reinjectata fiind tolerata 100% de organism.

PROCEDURA– sub anestezie locala se extrage cu o canula mica, grasimea, care se va prelucra si se va injecta sub anestezie locala la nivelul dorit .Se va face o hipercorectie pentru ca rezultatul sa fie cel dorit dupa absorbtia unei parti a grasimii.


POSTOPERATOR  – in cazul unui tratament de anvergura , veti fi nevoit sa va limitati activitatea pentru scurt timp. Majoritatea pacientilor isi reiau imediat activitatea. Pot apare edeme, vanatai, roseata la ambele zone. Severitatea simptomelor depind de marimea si de localizarea zonei de lipofiling. Evitati expunerea la soare pentru 48 de ore. Puteti folosi machiaj si creme de protectie. Edemul poate dura citeva saptamani daca s-a lucrat pe o zona mai mare.

Efecte secundare posibile

Zona donatoare:  hematoame,tumefiere,sensibilitate, până la 24 de ore de drenaj al lichidului anestezic.

Zona tratată:   hematoame,tumefiere (în mod special buzele, dacă sunt tratate), Este recomandat să folosiţi comprese reci în primele ore după operaţie pentru a minimiza tumefierea.

Riscuri : Asimetrie, iregularităţi, supracorecţii, infecţie.

Recuperare

Tumefierea se va retrage gradual după trei zile de la operaţie. După aproximativ o săptămână – zece zile, pacienţii se vor simţi suficient de bine pentru a-şi relua viaţa socială normală. Dacă hematoamele care s-au dezvoltat vor rămâne vizibile pentru mai mult timp vor putea fi ascunse cu ajutorul machiajului.Pacienţii vor fi programaţi la controlul postoperator la cinci sau şapte zile de la operaţie iar mai apoi la trei săptămâni. Până la cel de-al doilea control, tumefierea se va fi retrage, dar corecţia poate încă arăta puţin exagerat. De obicei, chirurgii corectează mai mult decât este necesar, ceea ce înseamnă injectarea cu mai multă grăsime decât este nevoie pentru că 25 – 30% din celulele grase transplantate nu supravieţuiesc. Rezultatul final va fi vizibil după trei săptămâni. Chirurgul va face atunci fotografii pentru a putea le compara cu cele de dinainte de operaţie. O a doua sesiune poate fi programată pentru a corecta eventualele scăderi de volum.

Rezultate

Corecţia ridurile şi pliurilor adânci. Corecţia şi tratarea iregularităţilor şi adânciturilor. Creşterea volumului în zonele tratate precum obrajii, pomeţii şi bărbia. Creşterea calităţii pielii din zonele tratate poate fi un efect secundar pozitiv. După resorbirea iniţială a unui procent din grăsimea injectată (între 20 şi 50%) corecţia poate fi considerată permanentă.in medie dureaza 3-6 luni, iar la unii pina la un an sau mai mult. De aceea pot fi necesare mai multe injectari. Chirurgul va va spune la ce interval pentru a avea un rezultat optim.

Cazuri clinice :