Selectează o Pagină

Mentoplastie

Mentoplastia (profiloplastia) este o intervenţie chirurgicală prin care se modifică forma şi dimensiunea bărbiei. O asemenea procedură are ca scop obţinerea unui profil echilibrat, a unei linii armonioase nas-bărbie.

1. Pregătirea preoperatorie pentru mentoplastie

În ambele cazuri, atât pentru augmentarea cât şi pentru micşorarea bărbiei, examinarea preoperatorie este esenţială. Dincolo de analizele recomandate în majoritatea intervenţiilor chirurgicale, este necesară efectuarea unui studiu cefalometric şi a unei măsurători pe radiografie pentru ca medicul să poată stabili cu exactitate planul de acțiune, dimensiunile implantului sau dacă este necesară repoziţionarea osoasă.

2. Procedură de Reducerea dimensiunilor bărbiei

Bărbia poate fi micşorată prin îndepărtarea excesului de ţesut (implicit și rezecție de țesut osos). Operaţia este foarte asemănătoare cu cea de augmentare, singura diferenţă constând în reducerea bărbiei şi nu în poziţionarea unui implant. Zona bărbiei va fi diminuată şi remodelată în funcţie de fizionomia pacientului. Mentoplastia poate fi uneori realizată concomitent cu rinoplastia (intervenţie chirurgicală estetică prin care se modifică forma sau dimensiunea nasului) pentru a se obţine un aspect echilibrat şi un profil armonios.

3. Posibile complicaţii şi efecte adverse ale mentoplastiei

În privința complicaţiilor, pot apărea unele sângerari, infecţii şi senzaţia de amorţire a feţei. Totodată, pentru câteva zile după operaţie, poate exista o mică dificultate în a pronunţa cuvintele. Medicul estetician recomandă pacienților să consume, în primele zile după operație, mai mult hrană lichidă și semisolidă, pentru a evita efectuarea unor mișcări ample de masticație. De asemenea, trebuie menținută o igienă bucală riguroasă. Dacă pacienții nu respectă indicațiile chirurgului plastician, implantul inserat se poate deplasa din poziţia în care a fost aşezat, în cazul acesta fiind necesară o nouă intervenţie chirurgicală.

4. Recuperarea după mentoplastie

Procesul de recuperare depinde de tipul de intervenție și de complexitatea ei. În cazul introducerii de implanturi siliconice, acesta va fi mai scurt, având o durată de aproximativ două săptămâni. În situația mentoplastiei cu repoziționare osoasă, vindecarea completă durează mai mult, aproximativ 4-5 săptămâni.

PREȚ: 1800 – 2200 Euro

PROMOTII LA MARIRE BUZE SI BOTTOX