Selectează o Pagină

Mentoplastie/Marirea mentonului

Tot ce trebuie să știi despre mentoplastie

Mentoplastia (profiloplastia) este o intervenţie chirurgicală prin care se modifică forma şi dimensiunea bărbiei. O asemenea procedură are ca scop obţinerea unui profil echilibrat, a unei linii armonioase nas-bărbie.

1. Pregătirea preoperatorie pentru mentoplastie

În ambele cazuri, atât pentru augmentarea cât şi pentru micşorarea bărbiei, examinarea preoperatorie este esenţială. Dincolo de analizele recomandate în majoritatea intervenţiilor chirurgicale, este necesară efectuarea unui studiu cefalometric şi a unei măsurători pe radiografie pentru ca medicul să poată stabili cu exactitate planul de acțiune, dimensiunile implantului sau dacă este necesară repoziţionarea osoasă.

2. Procedură

Mărirea bărbiei se face prin folosirea unor implanturi din silicon pentru a creşte proiecţia acesteia, pe imaginea de profil. De asemenea, implantul poate modifica și forma pe imaginea anterioară a feței. Implantul se introduce printr-o incizie efectuată, de obicei, la nivelul vestibulului bucal (în interiorul cavității bucale, aproximativ la limita dintre buza inferioară și gingie). În cazuri atent selecționate se pot folosi şi implanturi de grăsime sau osoase aparţinând pacientului.

În situaţia mentoplastiei cu repoziţionare, se secţioneaza porţiunea inferioară a bărbiei pentru a repoziţiona corespunzător osul, acesta fiind fixat în noua poziție cu o miniplăcuţă.

 

3. Posibile complicaţii şi efecte adverse ale mentoplastiei

În privința complicaţiilor, pot apărea unele sângerari, infecţii şi senzaţia de amorţire a feţei. Totodată, pentru câteva zile după operaţie, poate exista o mică dificultate în a pronunţa cuvintele. Medicul estetician recomandă pacienților să consume, în primele zile după operație, mai mult hrană lichidă și semisolidă, pentru a evita efectuarea unor mișcări ample de masticație. De asemenea, trebuie menținută o igienă bucală riguroasă. Dacă pacienții nu respectă indicațiile chirurgului plastician, implantul inserat se poate deplasa din poziţia în care a fost aşezat, în cazul acesta fiind necesară o nouă intervenţie chirurgicală.

4. Recuperarea după mentoplastie

Procesul de recuperare depinde de tipul de intervenție și de complexitatea ei. În cazul introducerii de implanturi siliconice, acesta va fi mai scurt, având o durată de aproximativ două săptămâni. În situația mentoplastiei cu repoziționare osoasă, vindecarea completă durează mai mult, aproximativ 4-5 săptămâni.

PREȚ: 1800 – 2500 Euro