Selectează o Pagină

Sindrom de canal GUYON

Canalul Guyon se găseste pe faţa palmară a articulaţiei radio-carpiene, fiind situat între artera ulnară şi tendonul flexor radial al corpului . Prin acest canal trece nervul ulnar .

 

Uneori, la acest nivel, nervul ulnar poate fi comprimat şi lezat. Dacă diagnosticul este sigur terapia este relativ destul de simplă şi presupune detensionarea nervului ulnar de la nivelul canalului Guyon.

Problema este că aceaşi simptomatologie este dată şi de sindromul de tunel cubital (nevrita de cubital), care reprezintă o compresie a nervului ulnar la nivelul cotului. Simptomele clinice (cele acuzate de pacient) sau cele electrofiziologice sunt de multe ori imprecise şi insuficiente pentru a stabili un diagnostic, de aceea chirurgul trebuie să decidă pe baza experienţei medicale dacă afecţiunea este la cot sau la încheietura mâinii. Câţiva chirurgi cu renume recomandă incizia la nivelul nervului ulnar din zona canalului Guyon, în cazul diagnosticării sigure a sindromului de tunel cubital, pentru a lărgi spaţiul foarte îngust care provoacă inflamarea axonilor. În cazul în care locul leziunii nu se poate stabili clar, diagnosticarea cu ajutorul examinării electrice este recomandată pentru a efectua intervenţia necesară.

PROMOTII LA MARIRE BUZE SI BOTTOX