Selectează o Pagină
Produsele folosite in Clinica „ ESTET &GYN ” sunt aprobate de autoritaţile competente şi este utilizat in scop cosmetic şi estetic în peste 60 de ţări in intreaga lume.

Aceste produse sunt:

  • VISTABEL® Cosmetic / VISTABEL® / VISTABEX® / BOTOVISTA® (Toxina Botulinica A)
  • Neuronox®
  • (Toxina Botulinica A)

Întinerirea feței cu Toxină botulinică

Este un tratament cosmetic, nechirurgical al ridurilor de expresie, care trebuie repetat la 4-6 luni şi constă în injectarea cu ace fine de insulină, fără anestezie, a toxinei botulinice la nivelul treimii superioare a feţei (frunte, între sprâncene, colţul ochilor, baza nasului).

În mod normal se injectează 120-140 unitaţi, efectul începe să se instaleze la 3 zile şi este complet la 1 săptamână . Rezultatul constă în blocarea muşchilor mimicii ceea ce se traduce printr-o imagine de relaxare şi odihnă la nivelul feţei. Nu există contraindicaţii, procedeul este eficient la orice varstă (18-70 ani).

Cel mai eficient tratament pentru ridurile dintre sprâncene, ridurile verticale dintre sprâncene (ridurile glabelare) se formează în urma unor contracții repetate și involuntare a doi mușchi majori care controlează mișcarea dintre sprâncene, mușchiul corugator și mușchiul procerus.

Odată cu trecerea timpului, pielea își pierde din elasticitate, astfel încât încruntările repetate pot forma riduri vizibile și adânci între sprâncene, chiar dacă fața este relaxată. Ridurile dintre sprâncene, care adesea iau forma cifrei „11”, pot influența întreaga fizionomie creând o figură aparent tristă, nervoasă sau obosită.

Toxina Botulinică A acționează țintit, relaxand mușchii ce cauzează apariția acestor riduri. Procedura este simplă, și se realizează prin intermediul unor injecții intramusculare cu un ac mic, atraumatic, pentru a bloca impulsurile nervoase care duc la apariția contracțiilor musculare, creând o netezire și o îmbunătățire a pielii la nivel local. Tratamentul are rezultate vizibile, iar efectul ține până la 6 luni.

Statisticile arată că toxina botulinică de tipul A este foarte apreciată și tolerată pentru tratamentul de reducere a ridurilor verticale dintre sprâncene, fapt dovedit de satisfacția pacienților. Brand legendar în rândul vedetelor de la Hollywood, care își păstrează chipul tânăr cu ajutorul sau, Toxina botulinică a fost declarat, în anii 2002 și 2003, „cel mai popular tratament estetic” de către Asociația Americană de Estetică Medicală.

Apărut în 1989 ca produs pentru uz chirurgical, cu aplicații în tratamentul paraliziei cerebrale, a strabismului, a blefarospasmului (clipitul incontrolabil) și cu alte 17 indicații, în 2002 Toxina botulinică a primit aprobarea Autorității Americane pentru Medicamente (FDA) pentru utilizarea în domeniul chirurgiei estetice. De atunci, numai în Statele Unite, peste un milion de pacienți s-au putut bucura de beneficiile acestui produs, iar în 2007 s-a ajuns că procedurile estetice pe bază de toxina botulinică să depășească cifră de 3,2 milioane.

În Europa, toxina botulinică a pătruns tot în 2002, Elveția fiind prima țara care a aprobat utilizarea acestuia în chirurgia estetică, dar sub o altă denumire comercială: VISTABEL®. De altminteri, acesta a și rămas numele comercial al toxinei botulinice pentru toată zona europeană, și aceasta este și denumirea sub care cel mai cunoscut brand din chirurgia estetică din România.

Conform unui studiu comandat de compania Allergan și realizat de Emergent SKY consulting services, peste 50% din tratamentele estetice din Europa de Sud-Est sunt injecții cu toxină botulinică. România se află pe penultimul loc la tratamentele estetice, cu un procent de 0,49 la mia de locuitori. Cele mai multe injecții cu toxină botulinică se realizează în:

  • Republica Ceha-1.32/000
  • Ucraina 0.81/000
  • Ungaria 0.56/000
  • Romania, 0.49/000
  • Bulgaria 0.41/000

Riduri de expresie injectate cu toxină botulinică

Ridurile și pliurile cutanate de expresie sunt produse de contractura musculaturii delicate de sub piele de fiecare dată când zâmbim, râdem sau ne încruntăm. Cu cât ne exteriorizăm mai mult emoțiile cu atât ridurile vor fi mai adânci. De-a lungul timpului, contracția constantă și susținută a acestor mușchi poate duce la adâncirea ridurilor și la formarea altor pliuri cutanate. Totuși aceste semne ale emoțiilor noastre, la unele persoane se poate să nu apară.

Folosind această substanță-toxina botulinică pliurile dinamice se pot îmbunătăți. Tehnica, ce folosește o toxină purificată produsă de către bacteria Clostridium botulinum, se mai numește dezinervare cosmetică. Deși toxina este aceeași care produce o formă gravă de toxiinfecție alimentară, cantitatea folosită în chirurgia cosmetică este atât de mică încât nu apare nici o reacție sistemică sau generală.

Toxina botulinică a fost folosită cu succes și în siguranță din 1982 de către oftalmologi pentru a trata clipitul nervos al pleoapelor. În fiecare an mii de pacienți primesc tratamentul cu toxina botulinică pentru multiple probleme, dar de 10 ani a devenit un tratament popular pentru a trata semnele îmbătrînirii. Deși s-a popularizat toxina botulinică ca și tratament pentru îndepărtarea ridurilor, mai recent s-a folosit și pentru a combate transpirația excesivă a axilelor, palmelor și picioarelor.

CUM FUNCȚIONEAZĂ TOXINA BOTULINICĂ?

Când se injectează într-o anumită arie, toxina botulinică se blochează în mod reversibil impulsurile nervoase de la nervi la musculatura facială răspunzătoare de ridurile de expresie. Prin această tehnică, mușchii nu se mai pot contracta și de aceea tind să se relaxeze. Cînd mușchii se relaxează pielea de deasupra rămîne întinsă și neridata în timp ce musculatură facială netratată continuă să se contracte normal, permițînd ca persoană să rămînă cu o expresie facială neafectată.

CE ZONE SE POT TRATA CU TOXINA BOTULINICĂ?

Toxina botulinică se folosește în general la etajul superior al feței. Cele mai frecvente arii sunt ridurile de la frunte, ridurile verticale dintre sprâncene, ridurile de la colțul ochiului („laba gâștii”) . Se pot face și în jurul gurii și la nivelul bărbiei, dar cu siguranță va afecta zâmbetul.

CUM SE PROCEDEAZĂ LA INJECTAREA CU TOXINA BOTULINICĂ?

Procedura este simplă și sigură. Toxina botulinică se va injecta cu un ac fin în zona dorită. În funcție de aria tratată sunt necesare între 4-10 injecții. Deoarece acul este fin și se injectează puțin lichid durerea este minoră. Odată ce se încheie injectarea, de obicei nu există discomfort.

Nu este necesară anestezia locală și nici sedarea, recuperarea este imediată, vă puteți relua imediat activitatea. Puteți chiar să conduceți mașina. Foarte rar, unii pacienți pot prezenta echimoze sau eritem la locul injectării, ce poate fi acoperit cu machiaj.

CÂT DUREAZĂ EFECTUL TOXINEI BOTULINICE?

Efectul complet al tratamentului cu toxina botulinică nu este vizibil pentru 3-7 zile. Așa cum am mai menționat efectul temporar apare deoarece toxina este metabolizată încet de organism în 3-6 luni. Deși mulți pacienți sunt mulțumiți de efectele toxinei botulinice, va fi necesară o nouă injectare după această perioadă pentru a menține aspectul neted al pielii.

EFECTE SECUNDARE ALE TOXINEI BOTULINICE?

Sunt puține efecte secundare la această tehnică. Pot apare reacții alergice deși sunt rare. Deși poate apare în anumite cazuri de căderea sprincenei această poate fi evitată prin a nu injecta decât la peste 1 cm de la sprâncene. În ciuda acestor precauții, totuși poate apărea această problemă deși este temporară durând între 2-3 săptămâni.

SUNT O CANDIDATĂ POTRIVITĂ PENTRU INJECTAREA CU TOXINĂ BOTULINICĂ?

Desigur, doar o consultație poate stabili acest lucru. Deși Toxina Botulinică A, e tolerată de multe persoane, pacienții cu afecțiuni neurologice și femeile însărcinate nu se vor trata.

TOXINA BOTULINICĂ PENTRU TRANSPIRAȚII EXCESIVE (hiperhidroză)

Transpirațiile excesive ( hiperhidroză) poate fi o serioasă problemă atât din punct de vedere social cât și profesional, ducând la complexe și stres emoțional. Pacienții cu hipertricoză generalizată necesită tratament medicamentos, în timp ce hipertricoză localizată poate fi tratată cu toxină botulinică.

Când se injectează local în pielea cu probleme, toxina botulinică blochează fibrele nervoase ce stimulează glandele sudoriparee, rezultând în abolirea producerii transpirației. Deoarece nu se injectează profund, nu sunt riscuri de a leza musculatura profundă. Procedura este similară celei descrise anterior. Efectul apare între 3-7 zile de la injectare, iar efectul durează între 3-12 luni. Sunt necesare mai multe injectări pentru a menține efectul în timp.

author avatar
Dr. Mihail COJOCARU

PROMOTII LA MARIRE BUZE SI BOTTOX

Verified by MonsterInsights