Selectează o Pagină

Combinarea antimicoticelor locale cu cele orale este tratamentul cel mai răspândit în tratarea onicomicozei. Însă aceste medicamente au efecte secundare majore la nivelul ficatului şi rinichilor, şi interacţiuni cu medicamente în anumite populaţii, ca de exemplu la copii, la bătrâni, şi la pacienţi cu boli sistematice sau boli ale ficatului. Astfel, este o nevoie foarte mare de proceduri simple, eficiente, non-toxice care nu poartă un risc de a cauza rezistenţă micotică.

Un laser Nd: YAG cu puls lung emite o lumină de lungime de undă apropiată de cel infraroşu (1064 nm), care este cunoscut pentru efectul ei de deteriorare a celulelor în absenţa unor colorante exogene sau alte medicamente sau chemicale fotosensitive.

S-a efectuat un studiu pilot clinic, în cadrul căruia 42 de unghii (a 14 pacienţi) care arătau onicomicoză cauzată de Trichophyton sp., Aspergilus niger, Candida sp., şi alte ciuperci, au fost tratate cu terapia nouă cu laser Nd:YAG (1064 nm) într-o serie de 4 sesiuni în interval de 3 luni. La 13 pacienţi (93%) s-a observat curăţarea ciupercilor la controlul de după 3 luni, iar la controlul de 6 luni şi 12 luni s-a observat vindecarea completă la fiecare pacient.

Măsurarea temperaturii pe unghii în timpul tratamentului şi după scanarea cu Nd:YAG ne arată că unghia este complet acoperită în cca 15 secunde, ajungând la 50 °C şi faza de răcire sub 40 °C este de obicei mai lungă decât un minut. Pe lângă o senzaţie de căldură uşoară până la moderată nu s-au înregistrat alte efecte secundare. Nu au apărut complicaţii. Rezultatele finale au fost foarte satfisfăcătoare.
Unul dintre avantajele principale ale terapiei cu laser este efectul bactericid. Lumina laser cauzează hipertermie locală, distrugerea microorganismelor patogene, şi stimularea proceselor de vindecare. Patofiziologia radiaţiilor laser arată că aceste caracteristici ale razei laser deactivează organismele nedorite prin denaturarea totală sau parţială a unor sau mai multor molecule patogene. Raza realizează acest lucru prin iniţializarea unei reacţii fotobiologice sau fotochimice care atacă celulele patogene sau prin inducerea unor răspunsuri imune care atacă organismele.

Abstract:

Un nou protocol pentru tratamentul onicomicozei cu iradiere cu laser a fost dezvoltat și utilizat pe 192 subiecți cu mai multe cuie afectate de Onychomycosis, fapt confirmat de PAS, KOH și teste de cultură. Un roman Nd:YAG laser de 1064nm cu o 650 durata impulsului microsecundă și o putere de vârf de 318 joules/cm2 sau 15,385 W pe puls a fost utilizat în două locuri clinice pe o perioadă de 18 luni. Protocolul a inclus doua sesiuni de tratament cu laser la distanțe aproximativ 4 săptămâni distanță. Apoi, într-un punct 3 luni de la a doua sesiune de tratament cu laser, fiecare subiect a fost administrat din nou PAS, KOH și teste de cultură, și 178 sau 92.7% negativ testat pentru ciuperca. Protocolul cu laser doi tratament a fost repetat pe 14 subiecte rămase și 11 dintre ei au fost clare din toate infecții fungice, dupa doua tratamente suplimentare cu laser. Prin urmare, 98.4% din toți subiecții s-au arătat cultura negativ 3 luni de la terminarea cursului de tratament cu laser. Degetele de la picioare au fost pre-răcite cu gheață și toți subiecții au raportat tratamentul cu laser, fie ca nedureroase sau foarte tolerabil, cu o senzație ocazional de căldură. Nu au existat efecte secundare ale tratamentului, și toți subiecții au fost mulțumiți cu rezultatele. Acest studiu clinic demonstreaza ca Onicomicoza poate fi tratată în mod eficient și în siguranță cu o 650 microsecundă Pulsed Nd: YAG 1064nm laser.

Ce este Onicomicoza?

Onicomicoza sau ciuperca unghiei reprezinta infectia micotica care apare atunci cand fungii invadeaza unghiile de la maini sau de la picioare, precum si pielea de sub unghie (patul unghial). Infectia fungica a unghiei este o boala relativ frecventa. Aproape 30% din populatia globului (predominant din statele dezvoltate) au avut o forma sau alta de ciuperca la unghie, cel putin o data in viata. Onicomicoza incepe sa se dezvolte la nivelul unghiei si a patului unghial, aparand dupa contactul direct cu un fung, fiind favorizata, in general, de caldura si umezeala.

Unghiile membrelor inferioare sunt mai des afectate de onicomicoza decat cele de la membrele superioare, iar una dintre explicatii ar fi cresterea mai lenta a primelor, fapt ce duce la dezvoltarea infectiei. Ciuperca unghiei piciorului apare, in special, la persoanele cu unghii incarnate sau la cele care sufera leziuni in urma taierii frecvente sau exagerate a unghiilor. La fel, si afectiunea care duce la desprinderea unghiei de pe patul unghial creste riscul aparitiei onicomicozei.
Care sunt factorii de risc ai Onicomicozei?

Ca orice alta afectiune, aparitia onicomicozei este determinata de o serie de factori. De unii putem tine cont si-i putem ocoli, iar pe altii, asa cum este suscebilitatea crescuta de a dezvolta ciuperca sub unghie, nu-i putem infrange decat printr-un tratament adecvat pentru tipul de onicomicoza manifestat. Asadar, urmatoarele situatii duc la aparitia ciupercii unghiei si/sau o intretin:

incaltamintea stramta, nepotrivita, incomoda, care tine degetele lipite, intr-un climat cald si umed
folosirea incaltamintei umede mai multe zile la rand (un pericol in sezoanele reci sau in cazul celor care prin natrura muncii au picioarele mai mereu ude)
dusuri comune, saune si bazine, folosite fara slapi sau incaltaminte care sa protejeze piciorul („ciuperca sportivului” este un tip de infectie fungica unghiala aparuta la sportivi si care se poate lua prin utilizarea dusurilor din salile de sport)
traume anterioare ale unghiei
varsta inaintata, mai ales in cazul barbatilor
folosirea unor obiecte de uz personal, precum, pantofi, sosete, unghiere sau forfecute pentru taierea unghiilor, la comun cu alte persoane, in saloanele de frumusete sau acasa
aplicarea de unghii false, manichiura si pedichiura executate in conditii improprii si cu ustensile nesterilizate
bolile care influenteaza sistemul imunitar pot favoriza si ele aparitia ciupercii unghiei
tratare onicomicoza cazul 2
Ce anume indica ca avem Onicomicoza?

Modificari ale aspectului unghiei pot indica faptul ca exista o infectie micotica la nivelul unghiei. Simptomele onicomicozei variaza de la un caz la altul, in functie de tipul infectiei. Cel mai intalnit simptom al ciupercii unghiei este manifestarea unui disconfort local. Pe langa acesta, unghiile devin casante, isi schimba forma, cresc mai groase si cu forme neregulate, se decoloreaza, isi pierd luciul si stralucirea, iar uneori fac puroi si miros urat.

Pe de alta parte, nu orice modificare a culorii sau formei unghiilor echivaleaza cu o ciuperca a unghiei. Sunt si alte boli, asa cum este psoriazis, de exemplu, care pot duce la deformarea unghiilor. De aceea, se impune o diagnosticare corecta si prescrierea unor tratamente pentru onicomicoza potrivite fiecarui caz. Medicul dermatolog este specialistul care va preleva un esantion de sub unghia afectata de ciuperca, pentru ca acolo, aproape de piele, se gaseste focarul fungic.

Atentie! Onicomicoza se poate manifesta cu febra aproape de 38 grade Celsius, sensibilitate accentuata la locul infectiei, caldura degajata sau secretie purulenta. In aceste cazuri este obligatoriu un consult medical de specialitate de urgenta.

tratare onicomicoza cazul 1
Cum tratam Onicomicoza?

Este lesne de inteles ca onicomicoza netratata va afecta unghia la nesfarsit. In general, tratamentul ciupercii unghiilor este costisitor si de lunga durata. In plus, este de notat ca onicomicoza localizata la nivelul piciorului necesita un tratament mai indelungat decat cea de la nivelul unghiilor mainii. Exista tratamente naturiste pentru onicomicoza si tratamente conventionale pentru distrugerea ciupercii unghiilor.

Pentru ciuperca unghiei, medicul poate indica un tratament onicomicotic oral. Acest tratament al onicomicozei este eficient, dar necesita o monitorizare atenta a potentialelor efecte secundare periculoase (in special hepatotoxicitate).

Tratamentul local al onicomicozei, constand in aplicarea de creme, lotiuni, geluri si lacuri, se realizeaza la nivelul unghiei si ariei periunghiale afectate. Eficienta acestui tip de tratament al ciupercii unghiei este relativ scazuta si de aceea este folosita in formele usoare sau moderate ale onicomicozei. In cazurile foarte grave, unghia se indeparteaza total sau partial prin metode chirurgicale sau non-chirurgicale.

Tratamentul naturist al onicomicozei este preferat in cazurile mai putin grave. Ceaiul verde, otetul de mere combinat cu miere sau rostopasca sunt doar cateva dintre ingredientele folosite pentru a scapa de ciuperca de sub unghii. Aceste tratamente au avantajul ca nu sunt toxice pentru organism, insa eficienta lor este scazuta.

tratare onicomicoza cazul 3
Care este cel mai nou si eficient tratament al Onicomicozei?

Se spune ca nu exista un tratament sigur 100% pentru ciuperca unghiei. Noi contrazicem aceasta convingere si va spunem ca in cadrul clinicii SlimArt puteti beneficia de tratamente avansate pentru tratarea ciupercii unghiilor picioarelor si mainilor. Acum, ciuperca piciorului se poate trata si elimina folosind ultima tehnologie in domeniu, pe baza de laser (IPL). Asadar, suntem mandri sa va prezentam o solutie revolutionara pentru eliminarea onicomicozei, cu rezultate chiar dupa primele sedinte de tratament. Metoda inovatoare IPL de refacere a unghiei in urma invaziei ciupercii unghiei are efect 100%. Terapia unica combinata a fost conceputa pentru a imbunatati aspectul unghiei imediat si favoriza re-cresterea unei unghii noi si sanatoase.

Astfel, SlimArt ofera acum proceduri unice, exclusiv pentru tratamentul ciupercii unghiilor, combinate in 8 sedinte scurte, in cadrul clinicii si tratamente la domiciliu (aproximativ 3 min).

Spre deosebire de alte tratamente onicomicozice, metoda noastra revolutionara cu laser nu necesita smulgerea unghiilor, topirea or pilirea acestora. Tratamentul este extern, non-invaziv si potrivit pentru persoanele care sufera de ciuperca unghiilor de orice tip si la orice nivel.

Raza laser poate trece prin unghii reusind astfel distrugerea microbului de sub unghie si eliminarea ciupercii. Avantajele utilizarii tratamentului cu laser sunt multiple:

nu produce durere, prin urmare nu este nevoie de anestezie prealabila
nu s-au raportat reactii adverse, pana acum
nu dauneaza unghiilor sau tesutul si pielii din jur
Numarul de vindecari inregistrat pana in prezent dovedeste ca tratamentul onicomicozei cu laser este o optiune extrem de eficienta si sigura, comparativ cu alte tratamente onicomicotice conventionale.

PROMOTII LA MARIRE BUZE SI BOTTOX